Івано-Франківська область: вода забирає життя

Івано-Франківська область: вода забирає життя

11.06.15 18:47 0 713
Проблема загибелі людей на водоймах особливої актуальності набуває зазвичай у купальний сезон, хоча насправді водні об’єкти здатні забирати життя тих, хто не дотримується відповідних правил, практично цілорічно.

Минулого року маємо п’ятдесят трагічних випадків загибелі людей на воді. Втопилося 45 осіб чоловічої та 5 – жіночої статі. У 37 випадках місцями трагедій ставали річки, у 12 – ставки, а 27 вересня 2014 року у Бурштинському водосховищі втопився 36-річний чоловік.

Сумно констатувати, однак уже з початку цього року маємо зареєстровано 10 смертей на воді, серед яких – одна малолітня дитина.

Остання трагедія трапилася зовсім недавно - 7 червня. О 18.20 год. до надвірнянських рятувальників звернувся 55-річний мешканець Надвірної і повідомив, що його 24 літній син відпочивав на міському озері зі своїм другом-ровесником. Зі слів молодого чоловіка, вони випили і він заснув, а коли прокинувся, друга поряд не було. На березі лежали лише його особисті речі.

Працівники відділення водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області знайшли тіло товариша аж наступного ранку за глибині трьох метрів на відстані десятьох метрів від берега. Очевидно, що молодий чоловік вирішив скупатися у нетверезому стані, а закінчилося усе вельми трагічно.

Звичайно, пік загибелі людей на воді припадає на гарячі літні дні.

Найбільш корисний відпочинок влітку - це відпочинок на воді. Більшість наших краян, а особливо діти, полюбляють проводити свій вільний час на березі річки, озера чи ставка. Рятувальники роблять усе можливе, щоб цей відпочинок був безпечний. Одним із способів проведення такої роботи є профілактичні рейди у місцях масового відпочинку людей на водних об’єктах. Найпроблемніше на такі теми спілкуватися із підлітками, які відпочивають поблизу водойм самостійно, вважаючи себе достатньо дорослими і для стрибків з берега у воду, і для різноманітних ігор у воді. Діти зізнаються, що правила безпечної поведінки пам’ятають з шкільних уроків, проте деякі із засторог ігнорують, оскільки вважають, що їх відпочинок має бути веселим і цікавим, а дотримання відповідних правил певною мірою обмежує їх поведінку і не приносить повного задоволення від відпочинку.

Фахівці намагаються переконати людей, однак персонального рятувальника біля кожного не поставиш. Громадяни повинні розуміти, що їхнє життя та здоров’я напряму пов’язане із їхнім же здоровим глуздом та обережністю.

Рятувальники ж переконливо рекомендують мешканцям та гостям нашого краю бути надзвичайно обережними поблизу водних об’єктів.

Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не купайтеся напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана. На рівнинних річках є багато ям і вирів. Вони підступно чатують біля піщаних кіс, під берегом, де особливо полюбляють купатися діти. Небезпечними для купання є гірські ріки, адже вони мають стрімку течію, яка може збити з ніг. Дно і береги таких водойм кам’янисті, тому при пірнанні чи падінні можна отримати травми. Будьте уважні і не нехтуйте порадами фахівців!

А насамкінець хочеться побажати усім хорошого, а головне – безпечного відпочинку!

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трускавец - знаменитый ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ