На Хмельниччині обговорено питання спорудження електростанції

На Хмельниччині обговорено питання спорудження електростанції

11.06.15 14:53 0 525
Реалізацію інвестиційного проекту зі спорудження електростанції на території Хмельницької області обговорили на зустрічі з представниками компанії HYDROMIST VENTURES LTD (Кіпр) голова облдержадміністрації Михайло Загородний та голова обласної ради Іван Гончар.

Особливістю даної електростанції є те, що для виробництва електроенергії вона використовуватиме солому. Розглядається можливість реалізації цього проекту на території Хмельницького району.

За словами інвесторів, в Україні виробляється велика кількість біомаси, що може бути використана в цьому проекті. Іноземці переконують, що 13% потреби в електроенергії може бути забезпечено а рахунок спалення біомас.

Планується спорудження електростанції виробничою потужністю 44 МВт з виробництва електроенергії з використанням поновлюваних джерел (біомаси) електроенергії в Хмельницькій області.

Впровадження проекту створить близько 120 нових робочих місць. Відходи від згоряння соломи можуть бути використані для переробки на добрива.

Генеральним підрядником та партнером із будівництва біоелектростанції буде Данська компанія Burmeister Wain Scandinavian Contractors.

Аналогічний проект цієї ж компанії вже був завершений в 2014 році у Великобританії та показав значні переваги використання біомаси над іншими видами поновлюваних джерел електроенергії.

Голова адміністрації Михайло Загородний окреслив напрямки інвестиційних проектів, у яких зацікавлена Хмельниччина. А також зазначив: "Ми готові запросити фермерів області, аби посприяти тому, щоб інвестори напряму домовлялися з ними та обговорювати деталі співпраці".

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ