На Тернопільщині стартувала військово-патріотична гра «Сокіл»

На Тернопільщині стартувала військово-патріотична гра «Сокіл»

11.06.15 13:59 0 595
10 червня у райцентрі Теребовля відбулося відкриття шостого обласного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

В цікавій та динамічній грі беруть участь діти двох вікових категорій: учнів 6-8 класів та 9-10 класів. В цьогорічних змаганнях — представники усіх районів області, окрім Борщівського. Під час насиченої програми змагань перш за все оцінюватимуться військова, спортивна та культурно-мистецька підготовка учасників. Діти долатимуть туристську смугу перешкод, перетягуватимуть канат, метатимуть м'яча. Також до програми змагань входить складання/розкладання автомата, тактична підготовка, стройовий хід, надання першої медичної допомоги, розпалення ватри та конкурс побуту.

Почесними гостями на урочистому відкритті гри стали голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, директор департаменту освіти і науки Любомир Крупа, голова Теребовлянської районної державної адміністрації Юрій Ништа, заступник голови Теребовлянської райдержадміністрації Марія Чех й радник отамана полку імені Нестора Морозенка, полковник Микола Горський.

«Заглянувши в історію, ми бачимо, що саме з Тернопільщини вийшло не одне покоління борців за незалежність України, — звернувся до присутніх голова Тернопільської ОДА Степан Барна. — Тисячі захисників своєї Батьківщини захищають свою рідну землю й на Сході України, тому я би хотів, щоб саме з наших лав випускників шкіл формувалися наступні Збройні сили нашої держави».

З вітальним словом до учасників гри звернувся головний освітянин області – директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Любомир Крупа, наголосивши, що молоді та активні патріоти – це еліта нації, та побажавши юним гравцям «Сокіл» («Джура») козацької честі, злетів і перемог.

Переможці гри, які будуть визначені 12 червня, представлятимуть Тернопільщину у Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» («Джура»), який проходитиме з 12 по 24 серпня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: Чернівці: Позачергова сесія ...

КОМЕНТАРІ