Чи можна вилікувати катаракту за допомогою вітамінних крапель?

Чи можна вилікувати катаракту за допомогою вітамінних крапель?

11.06.15 00:05 0 4201
З віком людина накопичує життєвий досвід, набуває безліч навичок, відточує професійну майстерність, стає мудріше. Однак великі й втрати. На жаль, маючи за плечима десятки років життя, далеко не всі похвалитися здоров'ям. У всьому організмі відбуваються помітні зміни, проявляються і прогресують захворювання. Часто до списку вікових хвороб входить катаракта.

Причина захворювання

Катаракта - захворювання, пов'язане з ураженням кришталика ока. Саме він відповідає за гостроту зору. У літніх людей щільність кришталика збільшується, викликаючи помутніння. Розлад зору посилюється, приводячи до повної його втрати.

За прозорість кришталика відповідає нормально функціонуюча очна система. Особлива рідина з білкової і мінеральної складовою постійно омиває кришталик, забезпечуючи його здоров'я. Але в силу різних захворювань або вікових змін, секрет втрачає своє живильне дію. Рідина накопичує продукти обміну, кришталик перестає отримувати необхідне харчування. Повноцінного зволоження більше не відбувається. Наслідком стає помутніння, яке і є катарактою.

На жаль, від захворювання ніхто не застрахований. Причин у його появи безліч. До них відносяться запальні процеси очей і діабет, неправильне харчування і погана екологія, нестача вітамінів і підвищена радіація. «Відправною точкою» захворювання можуть стати важкі умови життя і нелегкапраця, перенесені інфекції.

Початок захворювання характеризується появою «літаючих точок» перед очима. У ряді випадків неприємне явище триває роками, захворювання не поспішає розвиватися. У інших весь процес займає місяці, не встигнеш й розпізнати причину.

Боремося з катарактою

Фармакологи поки не мають препаратів для лікування катаракти. Але кожен може розраховувати на суттєву допомогу на початковій стадії захворювання. На сайті катаракта.укр можна дізнатися детальну інформацію про сучасне та дієве лікування катаракти.

Засіб, який ефективно діє на початку хвороби - вітамінні краплі. До складу входять необхідні для очей мікроелементи, ферменти, амінокислоти і комплекс вітамінів. Це справжня підтримка для кришталика у разі постійного використання препарату. Насичення поживними речовинами допомагає впоратися з початком розвитку катаракти, покращує обмінні процеси в системі. Необхідність користуватися постійно ґрунтується на короткочасній дії активних речовин. Краплі можуть мати різний склад, залежно від виробника. Рішення про вибір засобу та регулярності прийому потрібно приймати спільно з офтальмологом. Він докладно пояснить принцип дії кожного препарату і підбере дозування.

Незважаючи на підтримуючі процедури, катаракта може розвинутися. Тоді проблему доведеться вирішувати кардинально – оперативним хірургічним втручанням. Вона позбавить від катаракти назавжди. Згідно народної мудрості, найважливіші речі потрібно робити «сьогодні». Не відкладайте операцію «в довгий ящик», тоді процес реабілітації займе мінімум часу і буде не складним.

Без зволікання

Підозрюєте катаракту - терміново записуйтеся до фахівця. Призначили операцію - проведіть її якомога швидше. Кожен тиждень зволікання веде до більшої втрати зору. Вітамінні краплі - хороша підтримка, але практика показує, що решту життя на них не «протягнеш».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ