Модна зачіска як елемент самовираження

Модна зачіска як елемент самовираження

12.06.15 01:50 0 1365
Перше враження про людину складається з її зовнішнього вигляду. Іноді досить одного погляду, кинутого мимохідь, щоб зрозуміти чи подобається тобі людина, чи – ні. Зачіска в образі людини, напевно,- найголовніше. Доглянуте волосся, гарна зачіска іноді грають набагато більшу роль ніж модний одяг. Адже, в який би дорогий і модний одяг не була б вбрана людина, скуйовджене, нечесане та брудне волосся здатне все перекреслити. Більше детально про зачіски читайте на сайті http://xvatit.com.ua/zachiski/.

Серед психологів існує думка, що по тому як відноситься жінка до свого волосся , можна говорити про її душевний стан. Якщо вона любить своє волосся, її все влаштовує, і вона не хоче змінювати свою зачіску та колір волосся, то така жінка «впевнено стоїть на ногах», вона знаходиться в гармонії сама з собою. А от якщо волосся часто фарбують, постійно змінюють зачіску та стрижку, то це свідчить про певний дискомфорт в душі.

Є ще одна причина зміни зачіски: жінка хоче комусь сподобатися, якомусь чоловікові або хоче почати своє життя з чистого листка. Це означає, що прожитий якійсь період життя, і як у прочитаній книзі перегортається сторінка, і починається нова подія. І в житті відбувається те саме. І саме зміна зачіски і кольору волосся символізує перехід до нового. Змінюється зовнішній вигляд, імідж, отже і змінюється наше життя. Перехід до нового, це звичайно, прекрасно, це показує, що людина розвивається, не стоїть на місці, але у всьому повинна бути якась межа, і досить часта зміна може перерости в параною.

Типи зачісок

Всі зачіски можна розділити на різні типи, і критерій поділу може бути різний. Зачіски можна поділити за:

- статевими принципом: чоловічі, жіночі, дитячі;
- віковими ознаками: молодіжні, дитячі, тощо;
- довжиною волосся;
- способом, яким створювалися зачіски: стрижка,хімічна завивка, заплітання, тощо;
- стилем: модельні, сучасні, старомодні;
- призначенням: святкова, урочиста, на кожен день;
- національними традиціями: оселедець, афрокосички і т. д.;
- соціальною приналежністю: для солдатів, суддів і т. д.

Вплив моди та історичної епохи на зачіску

Зачіски змінюватися так само як і змінювалася мода. Що ж таке зачіска? Якщо коротко, то це гарно прибране волосся відповідно до стилю, моди, призначення. За всю історію існування людства з волоссям робили різні маніпуляції: його випрямляли, а потім знову завивали, брили, відпускали довге, фарбували в різні кольори, вибривали одну сторону, укладали різними способами, прикрашали. Досить часто мода на зачіски та колір волосся з’являлася тому, що люди хотіли просто бути подібними на когось. Або хотіли так висловити захоплення якоюсь подією. Наприклад, перемога французького фрегату над кораблем Англії у 1778 році, зумовив появу зачіски а-ля фрегат. У той час жінки носили на голові зачіску у вигляді корабля, досить високу (до 35 см) і прикрашену прапорцями, щоглами, тощо. Часто копіювали зачіски з видатних людей свого часу або героїнь популярних кінострічок, вони і назву таку носили: а-ля Катоган, а-ля Манчини, а-ля Бабетта. Сьогодні більшість жінок вже не хоче бути схожою на когось, а сама хоче бути особистістю, створюючи за допомогою зачіски свій образ.

Висновки

І останнє, не бійтеся змінюватися, і виглядати смішною. Якщо вам 50, а в душі ви молода, то зробіть собі молодіжну зачіску. Ви побачите, що ніхто і не згадає про ваш вік, той що написаний в паспорті. Адже все залежить від блиску ваших очей та тієї енергії , яку ви випромінюєте навколо. Залишайтесь завжди самі собою!


Источник: http://xvatit.com.ua/zachiski/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Нет собственного авто? ...
Наступна новина: Профессиональный монтаж ...

КОМЕНТАРІ