Голова Закарпатської ОДА перевірив,як триває вишкіл загону територіальної оборони

Голова Закарпатської ОДА перевірив,як триває вишкіл загону територіальної оборони

12.06.15 08:01 0 665
У Хустському районі тривають командно-штабні навчання для майже чотирьохсот чоловіків у польових умовах.

У четвер, 11 червня, табір вишколу відвідав голова Закарпатської ОДА Василь Губаль.

Передувала зустрічі з учасниками командно-штабних навчань нарада у Хустській РДА (адже саме цей район став базою для першого вишколу) за участі керівників районів та військкоматів області, на якій також ішлося і про процес мобілізації. Керівник області наголосив на потребі дієвої співпраці з місцевим самоврядуванням, громадами міст і сіл у всіх питаннях, пов'язаних з безпекою області й наголосив на необхідності виконання поставлених завдань.

Читайте також:

На Закарпатті тривають командно-штабні навчання з територіальної оборони

На зібранні військовий комісар Закарпатської області Олег Вінницький повідомив, що згідно з потребами часу визначено, хто і як займатиметься на Закарпатті територіальною обороною. В краї формуються 20 загонів оборони, котрі виконуватимуть завдання на території Закарпаття. Також формується стрілецький батальйон, який теж братиме участь в охороні краю. Зараз саме триває навчання одного із загонів, які тривають до 12 червня – у Хустському районі (в селі Рокосово) розгорнуто табір для штабних навчань, куди залучено військовозобов'язаних з усього Закарпаття. Забезпечення загонів покладено на органи місцевої влади, комплектують їх особовим складом військові комісаріати.

Протягом вишколу учасники навчалися злагоджено діяти та виконувати завдання з оборони області – на практиці. Як облаштовано базу, й як готові в загонах територіальної оборони до виконання задач, й перевірив Василь Губаль. Він разом з керівниками районів оглянув табір, де проживають військовозобов'язані (а їх у загоні майже 400 осіб), де проходять вишколи та проінспектував умови й те, як харчуються чоловіки.

Відтак поблизу Хуста відбулися “практичні заняття” – учасники навчань показали оборону блок-посту та дії з протидії при захопленні залізничного мосту за участі “сепаратистів”, яким так і не дозволили “взяти під контроль” переправу. Бійці показали рівень виконання завдань та злагодженість на оцінку “добре”. До слова, у загоні та навчаннях беруть участь і бійці з досвідом участі в АТО, котрі задіяні й як інструктори.

У підсумку керівник області зазначив: “Ці навчання дуже доречні. Нам не час розслаблятися, нічого ще не завершилося. Й маємо бути готові обороняти край і країну. Прошу мобілізувати всі сили і здібності, для того, аби об'єднати людей навколо інтересів регіону, інтересів держави, й підтримувати один одного”. “Очікую дієвої взаємодії військових комісаріатів, органів влади та місцевого самоврядування. А наших хлопців – учасників навчань – вітаю з успішним проходженням злагодження та здобутими навичками. було цікаво спостерігати за діями цих чоловіків “у полі”. Бачу, що оборона області в надійних руках. Але, звісно, продовжуватимемо такі вишколи”, – сказав Василь Губаль.

Командно-штабні навчання, які завершуються на Хустщині, перші такі в краї, але не останні. Керівник області наголосив: подібні відбудуться в усіх районах області.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі

КОМЕНТАРІ