На Вінничині повістка – це не відправка в армію,а запрошення до військкомату для уточнення даних

На Вінничині повістка – це не відправка в армію,а запрошення до військкомату для уточнення даних

12.06.15 10:17 0 627
«Повістка - це не відправка в армію, а запрошення в військовий комісаріат для проходження певної процедури: уточнення облікових даних, медичний огляд, співбесіди з представниками військового комісаріату на предмет наявності підстав для отримання відстрочки від мобілізації. За результатами цієї процедури комісія буде приймати рішення стосовно придатності кожного громадянина України до виконання свого конституційного обов'язку», - повідомив військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату Геннадій Долгашов.

Геннадій Долгашов розповів про окремі особливості оповіщення громадян, яке розпочалося. Представники військових комісаріатів, виходячи з того, яка кількість людей та яких спеціальностей потрібна, оповіщають військовозобов'язаних за місцем проживання, за місцем роботи, в транспорті та в інших місцях. У селах військовозобов'язаних можуть оповіщати і представники сільських рад. Представники міліції теж можуть долучатись до оповіщення військовозобов'язаних з врученням повістки, оскільки вказана процедура не суперечить законодавству.

У повістці вказані час та адреса, куди має прибути військовозобов'язаний. При отриманні повістки необхідно з'явитися у точно встановлений час до визначеного військового комісаріату, маючи при собі військовий квиток або посвідчення про приписку до призовної дільниці і паспорт. Водії транспортних засобів повинні мати при собі посвідчення водія на право керування ними.

Не підлягають мобілізації люди, що були визнані непридатними та ті, що під час проходження медичної комісії визнані тимчасово непридатними. Проте останнім надається можливість через шість місяців пройти повторний медогляд.

Якщо повістка не прийшла, а ви хочете продемонструвати свою громадянську позицію й готовність захищати нашу країну, беріть паспорт і військовий квиток – та рушайте до військового комісаріату. Ви можете бути затребувані на цьому етапі або ваші контакти запишуть до списків потенційно затребуваних. У будь-якому випадку – саме військовий комісаріат надасть вам необхідні вказівки та рекомендації та окреслить подальший план дій.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Зареєстровано ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ