На Хмельниччині прийнято Меморандум щодо співпраці над вирішенням проблемних питань на ринку молока

На Хмельниччині прийнято Меморандум щодо співпраці над вирішенням проблемних питань на ринку молока

12.06.15 13:19 0 612
Сам меморандум і питання розвитку молокопереробної галузі було обговорено на нараді під керівництвом голови облдержадміністрації Михайла Загородного.

На даний час питання переробки молочної сировини, цінової ситуації на неї, особливо на молоко, що заготовляють в господарствах населення турбує керівництво обласної державної адміністрації. Адже, в області 70% молока виробляється в особистих селянських господарствах.

«Розуміючи проблеми переробних підприємств, а також те, що ціна на молоко від населення не покриває затрат на його виробництво, ми ініціювали цю нараду з метою напрацювання єдиної політики в питаннях виробництва, реалізації та виваженої цінової ситуації», - сказав Михайло Загородний.

Останнім часом через погіршення цінової та демографічної ситуації на селі ми бачимо різке зменшення поголів'я великої рогатої худоби, в тому числі корів. Це також працює як не на користь аграрному сектору економіки, так і не на користь молокопереробним підприємствам.

Якщо в цьому році поголів'я корів в сільськогосподарських підприємствах збільшилось на 400 голів, то в господарствах населення за цей же період воно зменшилось більше, як на 1 тис. голів.

«Молокопереробним підприємствам в такій ситуації необхідно аналізувати стан та бачити перспективу в забезпеченні сировиною в найближчий період. Ми не можемо відкидати населення, як виробника молока, а всіма шляхами маємо сприяти збереженню та збільшенню поголів'я в приватному секторі», - зазначив Михайло Васильович.

В цьому ключі необхідно спрямувати роботу на покращення якості продукції, що виробляється в господарствах населення. За словами керманича краю: «Тільки через утворення заготівельної структури на селі, забезпеченої необхідним технологічним та лабораторним обладнанням можна досягти позитивних результатів і в цьому головну роль повинні відіграти голови сільських громад».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Димова хмара з палаючої ...

КОМЕНТАРІ