У Рівненській області багато важливої інформації та… вишитий на сорочці герб

У Рівненській області багато важливої інформації та… вишитий на сорочці герб

12.06.15 10:35 0 625
Виїзну акцію «Кожна послуга – на користь людям» в селі Кричильськ провели 10 червня фахівці Сарненського районного центру зайнятості. Селяни та роботодавці дізналися про широкий спектр послуг служби зайнятості та отримали численні консультації фахівців.

Програма виїзної акції була насиченою, пізнавальною і водночас цікавою. Жителі Кричильської сільської ради та роботодавці отримали інформацію про стан ринку праці і перспективи працевлаштування та підбору кадрів як в Сарненському районі, так і за його межами. Учням розповіли про світ професій, шляхи їх вибору та навчальні заклади, де їх можна отримати.

Для безробітних та зайнятого населення працював консультпункт. Провідний фахівець Максим Артеменко навчав присутніх пошуку роботи за допомогою Інтернет-ресурсів, мобільного сервісу, презентував веб-портал державної служби зайнятості "Труд".

Про послуги Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розповіла начальник відділу Сарненського центру зайнятості Людмила Супрунець. Організатори провели майстер-клас за професією «Вишивальник». Майстер виробничого навчання Оксана Мороз демонструвала, які вироби можна зробити з використанням вишивальної машинки. Від побаченого в захваті були не лише жінки і дівчата, але й молоді хлопці, які навіть спробували декорувати серветку та вишили український герб на своїх сорочках.

Для учнівської молоді заступник начальника відділу Поліна Кутузова та провідний фахівець з профорієнтації Олена Кулик провели профорієнтаційну акцію під гаслом «Разом будуємо професійне майбутнє!». Вони обговорювали значення та важливість вибору професії для людини, формулу вибору професії, правила та помилки. Всі бажаючі старшокласники проходили експрес-тестування та отримували індивідуальні професійні консультації стосовно планування професійної кар'єри. З наймолодшими учасниками проводились профорієнтаційні конкурси та вікторини.

З роботодавцями, які завітали на виїзну акцію, працювала начальник відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Сухарева, яка провела семінар «Послуги служби зайнятості роботодавцям та їх значення в налагодженні тісної співпраці центрів зайнятості з підприємствами, установами і організаціями».

В рамках заходу провели засідання мобільної групи, в якому взяли участь внутрішньо переміщені особи та демобілізовані військовослужбовці. Їм розповіли, як служба зайнятості сприяє якнайшвидшій соціальній, професійній адаптації та працевлаштуванню демобілізованих громадян, внутрішньо переміщених осіб. Усі отримали інформаційні матеріали про послуги служби зайнятості, умови реєстрації в центрі зайнятості, стан ринку праці, актуальні професії, можливість професійного навчання, участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, можливість започаткування власної справи.

Директор Кричильської загальноосвітньої школи Юрій Гоч висловив щиру подяку фахівцям центру зайнятості за тісну співпрацю. Він відмітив що всі заходи, які неодноразово проводилися центром зайнятості в їхній школі дуже цікаві, корисні та пізнавальні.

Виїзна акція «Кожна послуга – на користь людям», яку провели фахівці Сарненського районного центру зайнятості, подарувала всім присутнім чудовий настрій та позитивні емоції. А головне – багато потрібної інформації. Найактивніші учасники отримали пам'ятні призи та подарунки.

Довідково: загалом у виїзній акції взяло участь більше 100 осіб.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ