Активну позицію служби зайнятості Рівненщини оцінили схвально

Активну позицію служби зайнятості Рівненщини оцінили схвально

12.06.15 13:38 0 677
Надання послуг служби зайнятості демобілізованим обговорили учасники круглого столу «Інтеграція демобілізованих та комісованих учасників АТО в мирне життя». Публічний захід, ініційований громадянською мережею ОПОРА та громадською організацією «Психологічна служба Євромайдану», відбувся 10 червня в Рівненському Будинку вчених. Участь у засіданні взяли заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок та заступник директора Рівненського міського центру зайнятості Світлана Ротар.

Актуальність та глибина теми круглого столу зібрали на публічному заході широке представництво обласної та міської влади, громадських та волонтерських організацій, учасників АТО. Говорили про механізми нарахування учасникам АТО допомог та пільг, медичну та психологічну реабілітацію військових, працевлаштування, отримання земельних ділянок, а також про налагодження співпраці між державними установами, місцевою владою, громадськими й волонтерськими організаціями задля ресоціалізації учасників АТО, що повертаються із зони бойових дій. Варто відзначити, що багато учасників обговорення схвально оцінило активну позицію служби зайнятості області. Про відповідальне ставлення та оперативну роботу центрів зайнятості у вирішенні проблеми працевлаштування демобілізованих зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук. Про результативну співпрацю говорив і голова громадської організації «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» Федір Капустинський та інші учасники.

Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок наголосила, що серед пріоритетів роботи служби зайнятості – обслуговування демобілізованих військовослужбовців, призваних під час мобілізації на особливий період. Станом на початок червня до центрів зайнятості області звернулося більше 180 учасників АТО, 170 із яких мали право на отримання матеріальної допомоги. Працевлаштовані 9 демобілізованих, 6 започаткували власну справу і отримали одноразово відповідну допомогу по безробіттю.

Але Тетяна Новорок резонно зауважила :

– Виникає запитання: чому така мала частка працевлаштованих. Відповідь ґрунтується на декількох аргументах:

– по-перше, для людей, які були в зоні АТО, важлива, насамперед, медично-психологічна адаптація, а вже потім – працевлаштування;

– по-друге, середній рівень зарплати пропонованих вакансій – 1500 гривень, тоді як розмір допомоги по безробіттю майже у всіх демобілізованих значно більший.

Тому ми говоримо, що в такій ситуації варто зосередитися на можливості підприємництва, і скористатися комплексом безкоштовних послуг служби зайнятості – а це консультації, навчання на курсах підприємництва, одноразова виплата допомоги по безробіттю для започаткування власної справи. Наприклад, в Гощі декілька демобілізованих вже отримали з центру зайнятості всі належні кошти і працюють у своєму бізнесі. Це вирощування кролів, торгівля снастями для риболовлі, робота в агросервісні.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Димова хмара з палаючої ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ