В Луцьку секретар міської ради Сергій Григоренко взяв участь у піднятті олімпійського прапора

В Луцьку секретар міської ради Сергій Григоренко взяв участь у піднятті олімпійського прапора

13.06.15 08:01 0 701
Біля приміщення обласного відділення Національного олімпійського комітету України відбулася церемонія “Свято олімпійського прапора” з нагоди відкриття І Європейських ігор у м. Баку. У її рамках відбулося підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України.

Участь у заході взяли секретар міської ради Сергій Григоренко, депутат міської ради Григорій Пустовіт, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Метою сьогоднішнього заходу є розвиток олімпійського руху в Україні, виховання почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів, за свою націю, формування позитивного відношення до олімпійського руху та здорового способу життя, пропагування гуманістичних олімпійських ідеалів.

Звертаючись до присутніх, Сергій Григоренко зазначив: “Наш древній Лучеськ, який святкуватиме цього року 930-річчя, є безумовно спортивним містом. Луцький міський голова Микола Романюк і депутати розуміють, що олімпійський спорт можливий лише там, де є потужний масовий спорт. У цьому році зроблено першу велодоріжку, і ми продовжуватимемо цю роботу. Це крок назустріч спортсменам і здоровому способу життя. Я спільно з Володимиром Рудюком і керівником Волинської обласної вищої школи спортивної майстерності Андрієм Авраменком займаємося виготовленням пакету документів щодо відновлення стадіону у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Нині там знаходяться конюшні і іподром, їх ми переселимо за місто і зробимо новий легкоатлетичний стадіон, який зможе приймати змагання міжнародного рівня. Я сподіваюсь, що ми зможемо незабаром зробити це все і до кінця року отримаємо хороший стадіон”.

Також секретар міської ради побажав нашій збірній перемоги на цих міжнародних змаганнях, аби наші спортсмени здобули максимум нагород.

Європейські ігри або Європіада - багатовидові спортивні змагання, які започатковуються у 2015 році. Європіада має стати аналогом Паназіатських чи Панамериканських ігор.

Україну на І Європейських Іграх представлятимуть 243 спортсмени. Вони будуть виступати в 19 з 20 видів спорту (українці не будуть представлені у легкій атлетиці, де відбуватимуться змагання спортсменів 3-го дивізіону командного чемпіонату Європи та розігруватиметься один комплект нагород).

У складі збірної команди України на змаганнях найвищого Європейського рангу місто Луцьк будуть представляти дві титуловані спортсменки - майстри спорту України міжнародного класу Яна Беломоіна (велоспорт - маунтенбайк) та Марія Повх (веслування на байдарках і каное).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ