Луцьк: налагодження партнерства з румунським містом Алба Юлія

Луцьк: налагодження партнерства з румунським містом Алба Юлія

13.06.15 09:09 0 647
Лише декілька годин потрібно було для того, щоб переконатися, що подорож у часі можлива. Тут ти розумієш, що історія живе у стінах, витає у повітрі. Алба Юлія – старовинне місто у центрі Румунії, що славиться однією з найбільших у Східній Європі фортецею Алба Кароліна. Фортецю збудовано у формі семикутної зірки за часів імператора Карла VI, за зразком Вобанових укріплень Франції. Вона вражає декоративними елементами і красою своїх шести воріт, тому не безпідставно знаходиться у списку 7 чудес Румунії. Всередині споруди знаходиться старовинний середньовічний католицький храм, два палаци, бібліотека, університет і румунська православна церква. Оглянути всю красу можна легко і швидко, взявши на прокат велосипед, адже на території фортеці прокладені велодоріжки протяжністю близько 20 км.

5-7 червня нагоду побачити атракції румунського міста мала і делегація від Луцької міської ради на чолі з начальником управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вірою Кудрявцевою. Делегація відвідала місто на запрошення мера Алба Юлії під час фестивалю АЛБА ФЕСТ 2015. Мета поїздки полягала у налагодженні контактів та ознайомлені зі сферами та напрямками, у яких співпрацює Алба Юлія. Незважаючи на те, що місто порівняно невелике (63 тис. населення), воно стрімко розвивається та активно освоює європейські кошти. Зокрема, за останні 7 років місто залучило більше 150 млн євро. Більшу частину інвестицій було спрямовано на розвиток туристичної галузі, планування відпочинкових та рекреаційних зон. 50 млн євро використано в рамках проекту реставрації фортифікації, з них 85% - європейське фінансування. Крім того, у 2012 р. місто було нагороджене званням «Найкращий європейський напрямок» в рамках проекту EDEN, ініційованого Європейською Комісією. Така нагорода вручається містам з великим потенціалом для розвитку і промоції національної культури та історії, збереження культурної спадщини.

Приємне враження справив і фестиваль АЛБА ФЕСТ 2015, який запам'ятався своєю масштабністю та самобутнім колоритом. Історичні реконструкції, церемонія зміни варти, залпи з гармат, ярмарки та запальна музика колективів створювали особливу атмосферу свята.

Окрім того, під час святкових заходів фестивалю делегація з Луцька зустрілася з мером Алба Юлії Мірсеа Гава. Було обговорено питання актуальні для обох міст і можливі сфери співробітництва. За результатами зустрічі було домовлено про розвиток майбутньої співпраці з подальшим підписанням Партнерської угоди.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Проект «Рівне. Літо. ...

КОМЕНТАРІ