Житомирщина: рятувальники продовжують навчати підростаюче покоління під час акцій «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Житомирщина: рятувальники продовжують навчати підростаюче покоління під час акцій «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

13.06.15 14:35 0 584
Дуже часто в основі різних надзвичайних подіях лежить безмежна допитливість дітей, відсутність у них страху перед можливою трагедією, бажання пізнати навколишній світ, наслідування дорослих, які щоденно користуються вогнем. Якщо додати сюди відсутність нагляду з боку дорослих та невмілі дії в екстремальних ситуаціях – трагедії не уникнути.

Саме з метою навчання підростаючого покоління основам безпеки життєдіяльності, правильним діям в умовах небезпеки, 10 червня на території Тетерівської загальноосвітньої школи працівники ДСНС спільно із фахівцями обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Розпочався захід з тематичних виступів рятувальників перед дітьми, які ще раз застерегли дітей від ігор із вогнем та наголосили на такі болючі та актуальні питання як «Правила безпечної поведінки на вогні» та «Дії при виявлення вибухонебезпечних предметів або предметів схожих на них».

Наступним етапом була евакуація учнів та педагогів з навчального закладу. Пролунав дзвінок, який сповістив про умовну надзвичайну подію. Вчителі організовано здійснили евакуацію школярів на подвір’я навчального закладу.

Всі наступні дійства вже проходили на шкільному майданчику. Вже на подвір’ї діти прийняли участь в конкурсі малюнків на асфальті на тему: «Безпека понад усе». Учасники були розділені на 3 групи, кожна з яких повинна була відобразити своє бачення пожежної безпеки.

Продовжили проведення громадської акції представники Червоного хреста, котрі доступно пояснили та продемонстрували підростаючому правила надання першої медичної допомоги при в самих різноманітних ситуацій.

І на закінчення було проведено цікаву та захоплюючу вікторину, в якій учні приймали активну участь і дивували своїми знаннями. Змагання на кращого знавця показало, що діти знають, як потрібно діяти у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій. Усі учасники акції отримали пам’ятні сувеніри із символікою ДСНС.

«Попередити дитячий травматизм можна виховавши в кожній дитині свідоме ставлення до власної безпеки. Ми переконані, що найкращим результатом таких спільних профілактичних заходів буде зниження кількості надзвичайних подій за участю дітей. А отримані школярами знання та навички безпечної поведінки знадобляться їм у майбутньому», - коментує тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Василь Кучин.

Не оминула цього дня своєю увагою Акція і Ємільчинський район, що відбулася біля районного будинку культури. Усі бажаючі із задоволенням ознайомлювались з пожежно-рятувальною технікою і наявним оснащенням рятувальників. В свою чергу працівники швидкої допомоги роз’яснювали та практично демонстрували надання першої медичної допомоги. Окрім того наглядно бійці ДСНС продемонстрували, як швидко та вправно можна розрізати металеву конструкцію механізованим інструментом та обладнанням.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Побачити ...

КОМЕНТАРІ