До суду передано 45 обвинувальних актів стосовно 52 обвинувачених у корупції закарпатців

До суду передано 45 обвинувальних актів стосовно 52 обвинувачених у корупції закарпатців

13.06.15 12:15 0 547
Правоохоронними області значно активізовано роботу по боротьбі з корупцією на території краю.

Зокрема, упродовж п’яти місяців поточного року розпочато 59 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення, з яких 19 слідчими органів прокуратури та 40 слідчими органів внутрішніх справ.

До суду вже передано 45 обвинувальні акти стосовно 52 осіб.

За направленими до суду обвинувальними актами 20 - про злочини пов’язані із неправомірною вигодою, 23 - щодо привласнення, розтрати та розкрадання бюджетних коштів та два щодо зловживання службовим становищем.

До кримінальної відповідальності, у закінчених провадженнях, притягнуто 4 посадовця органів місцевого самоврядування, 9 – посадових осіб інших органів державної влади, 9 - державних службовців, 2 – працівники райдержадміністрацій, 22 - осіб, які тимчасово виконували організаційно-розпорядчі функції, 6 – фізичних осіб.

Особливу увагу приділено викриттю злочинів, скоєних правоохоронцями. Так, серед притягнутих до відповідальності - 8 працівників правоохоронних органів, у тому числі два працівника ДПІ в області, 4 митники, один прикордонник та працівник лісової охорони.

За закінченими кримінальними провадженнями найбільше злочинів вчинено у бюджетній сфері – 13, у сфері освіти – 5, охорона здоров`я – 2, банківська сфера – 4, по одному сфері зовнішньо-економічної діяльності та земельних відносин, транспорту і сфері охорони довкілля.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ