На Хмельниччині на часі профілактика туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

На Хмельниччині на часі профілактика туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

13.06.15 16:40 0 532
На базі Чемеровецького медичного коледжу відбулося виїзне розширене засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. У зібранні взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Леся Стебло, голова райдержадміністрації Олег Батюк, заступник голови районної ради Василь Мамчура, представники галузі медицини і освіти Чемеровецького, Віньковецького, Деражнянського, Дунаєвецького, Кам'янець-Подільського, Новоушицького районів.

Відкриваючи засідання, Леся Василівна висловила занепокоєння щодо стану поширення вищеназваних хвороб на території України та закликала працівників охорони здоров'я спрямувати усі зусилля для їх профілактики. Вона також зазначила, що проведення серед пересічних громадян Хмельнничини інформаційно-роз'яснювальної роботи та лекцій в закладах освіти, спрямованих на формування здорового способу життя учнів та профілактику соціально-небезпечних хвороб, є одним з пріоритетних завдань. «Ми не маємо права зволікати із вирішенням даної проблеми, адже краще попередити виникнення хвороби, ніж пізніше боротися із її насідками…», – підкреслила Леся Стебло.

Загалом учасники зібрання розглянули 5 питань порядку денного. Їхню увагу було закцентовано на співпраці департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з недержавними організаціями з питань соціального захисту ВІЛ-інфікованих осіб; організації роботи лікувальних закладів первинної медико-санітарної допомоги у сфері протидії захворюванню на туберкульоз; функціонуванні сайту антиретровірусного лікування на базі кабінету «Довіра» Деражнянської ЦРЛ; стані впровадження програм розвитку життєвих навичок в практику роботи навчальних закладів Віньковецького та Новоушицького районів; взаємодії районних рад з питань протидії туберкульозу та ВІЛ- інфекції/СНІДу з відділами освіти Кам'янець-Подільської та Чемеровецької районних державних адміністрацій.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ