На Хмельниччині презентовано Проект креативного розвитку Полонного

На Хмельниччині презентовано Проект креативного розвитку Полонного

13.06.15 08:38 0 714
На Хмельниччині презентовано Проект креативного розвитку м.Полонного та План перспективного розвитку міста на 2015-2020 роки.

Даний проект розроблено групою викладачів та студентів Інституту філософської освіти і науки НПУ ім.М.П. Драгоманова під керівництвом директора інституту, доктора історичних наук, професора Дробота І.І.

Актуальність проекту полягає в тому, що розробка креативної карти міста дозволяє вивчити особливості побудови міського простору, яке здатне сформувати найпривабливіші умови для населення, підвищити якість їхнього життя та сформувати можливості для реалізації творчого потенціалу.

В ході презентації координатори робочої групи, кандидат філософських наук, доцент кафедри культурології Лариса Осадча та викладач кафедри культурології Тетяна Калита визначили основними напрямками креативного розвитку міста рекреаційно-дозвіллєвий і культурно-освітній та надали план їх реалізації на найближчі роки.

Голова Полонської районної державної адміністрації Олександр Нагурний та Полонський міський голова Франц Скримський відзначили багату історичну та культурну спадщину тисячолітнього міста, багатогранність побуту, поєднання української, польської та європейської культур, визначні історичні пам'ятки архітектури у поєднанні з прекрасною природою.

Учасники прес-конференції висловили сподівання, що креативний розвиток міста сприятиме покращенню інвестиційного клімату краю, а отже, і відродженню економіки та покращенню життя його мешканців.

Основними завданнями визначено: розробка стратегії розвитку міста з орієнтацією на просування бренду, створення мінімального рівня інфраструктури, проведення публічних заходів, сприяння популяризації міста через засоби масової інформації та мережу Інтернет, розвиток і підтримка історичних пам'яток, широке залучення до цієї роботи громадських організацій.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові визначили ...
Наступна новина: До бюджетів усіх рівнів ...

КОМЕНТАРІ