У Львівській області свободівці у Бродівській районній раді вимагають покарати винних у незаконній приватизації ділянки РЕМу

У Львівській області свободівці у Бродівській районній раді вимагають покарати винних у незаконній приватизації ділянки РЕМу

13.06.15 14:05 0 820
Свободівці у Бродівській районній раді заявляють про незаконну приватизацію екс-керівником районної електромережі (РЕМ) Ярославом Білинським ділянки, яка належить до комунальної власності, і вимагають відновлення справедливості в цій справі. Про це йдеться в депутатському запиті до Прокуратури Бродівського району, до Держархбудконтролю та до міського голови Бродів, який підтримали депутати на сесії Бродівського районної ради 11 червня 2015 року.

Як зазначають депутати, серед громадськості Брідщини наростає обурення з приводу приватизації ласого шматка землі у центрі м. Броди депутатом районної ради кількох скликань, екс-керівником Бродівської РЕМ Білинським.

"На території Бродівської РЕМ у час керівництва Білинського був об'єкт незавершеного будівництва – їдальня для працівників цього підприємства. Білинський не дуже переймався завершенням цього будівництва, а організував його продаж для себе ж. Було організовано і вилучення під цей об'єкт земельної ділянки розміром в 0,1 га, що становить ледь не третину території Бродівської РЕМ. Вилучення відбулося нібито для реконструкції незавершеної їдальні під будівництво та обслуговування житлового будинку, хоча жодних проблем із житлом у Білинського немає.

Чому саме під будівництво та обслуговування житлового будинку і чому саме 0,1 га землі під об'єктом, що займає в більш ніж два рази меншу площу? Та тому, що законодавство дозволяє безоплатне набуття у власність земельної ділянки максимальною площею в 0,1 га лише тільки під будівництво та обслуговування житла. Під іншу забудову цю ділянку довелося би викупляти за ринковою ціною. Однак законодавство дозволяє безоплатну приватизацію землі під житлову забудову лише один раз, а Білинський таке своє право вже реалізував раніше. Подальшим кроком у схемі став продаж об'єкта незавершеного будівництва синові Білинського.

Зараз на цьому місці вибудувано аж ніяк не житловий будинок, а фешенебельну будівлю готелю чи іншого закладу комерційного призначення", – йдеться в запиті.

Депутати вимагають перевірити ситуацію з приватизацією та продажем ділянки на предмет корупції посадовців та вжити належних заходів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Як в Україні отримати 10 ...

КОМЕНТАРІ