Як на Рівненщині працює тристороння соціально-економічна рада

Як на Рівненщині працює тристороння соціально-економічна рада

13.06.15 13:02 0 586
Тема потенційних ресурсів у подоланні проблеми безробіття була в числі головних питань засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Зустріч у розширеному відеоформаті відбулася 11 червня в облдержадміністрації. Участь у засіданні взяв директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Перш за все, йшлося про виконання зобов'язань, узятих сторонами обласної Територіальної угоди з соціально-економічних питань між облдержадміністрацією, обласною радою, об'єднанням організацій роботодавців області та Федерацією профспілок. Сторони звітували про виконання Угоди за І квартал 2015 року. Зокрема, інформували голова Федерації профспілок області Микола Шершун, голова об'єднання організацій роботодавців Володимир Боярчук, заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук.

Про результати обговорення питань, порушених соціальними партнерами, розповів Іван Ткачук. Зокрема, він зазначив, що тристороння рада у рішенні акцентувала увагу на подоланні проблеми безробіття. Сторони соціального діалогу – йдеться у рішенні – повинні вжити дієвих заходів щодо зупинки зростання безробіття, збереження існуючих та створення нових робочих місць за рахунок потенціалу, який має область: переробних виробництв у галузях лісового та сільського господарства, видобутку природних копалин, відновлення вирощування характерних для області сільськогосподарських культур.

Іван Ткачук наголосив, що на проблемі безробіття негативно позначається і безвідповідальне ставлення роботодавців до інформування служби зайнятості про вільні вакансії. Фактично лише третина роботодавців області надає відповідну інформацію. Тому соціальний діалог має бути більш активним.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: Тілесні ...

КОМЕНТАРІ