Державна екологічна інспекція у Закарпатській області закликає громадян дотримуватись правил пожежної безпеки в лісах

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області закликає громадян дотримуватись правил пожежної безпеки в лісах

13.06.15 15:56 0 666
Суха та спекотна погода, що встановилася на території області, сприяє підвищенню рівня пожежної небезпеки в лісових масивах. Тому слід пам'ятати, що найменша необачність і легковажність може призвести до пожежі та значних втрат.

Влітку всім дуже подобається відпочивати на природі і, особливо, в лісі. Хочеться щоб обраний для відпочинку куточок був мальовничим і незасміченим. Тож проводячи час на природі слід контролювати місця свого відпочинку, з обережністю розводити багаття в відведених для цього місцях, не залишати їх непогашеними, прибирати за собою сміття, не кидати недопалки, не допускати дитячих пустощів з вогнем тощо. Адже основною причиною виникнення пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку та випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг.

Тож нагадуємо, що за порушення вимог пожежної безпеки в лісах ст.77 КУпАП передбачено відповідальність у вигляді накладення на штрафу на громадян від 17 до 51 грн. і на посадових осіб – від 51 до 170 грн. Але якщо такі дії призвели до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, то цією ж статтею передбачено відповідальність у вигляді накладення адмінстягнення на громадян від 51 до 170 грн. і на посадових осіб – від 119 до 204 грн.

Читайте також:

Нафтопродукти державного підприємства забруднюють річки Закарпаття

Відповідальність за випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на сільськогосподарських землях, вздовж автомобільних доріг і залізниць, у парках, зелених насадженнях та газонів у населених пунктах передбачена ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та складає від 170 до 204 грн. для громадян і від 850 до 1190 грн. для посадових осіб. При цьому випалювання рослинності в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 204 до 680 грн. і на посадових осіб – від 840 до 1700 грн.

Тому Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертається до всіх краян і закликає не випалювати самовільно суху природну рослинність або її залишки, бережливо ставитися до природи рідної землі та дотримуватись встановлених вимог природоохоронного законодавства.

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ