Рівне: міський голова зустрівся з мешканцями «пили»,
 щоб розповісти як їм у майбутньому доведеться
 управляти своїм будинком

Рівне: міський голова зустрівся з мешканцями «пили», щоб розповісти як їм у майбутньому доведеться управляти своїм будинком

13.06.15 16:27 0 628
Володимир Хомко провів уже традиційну для себе зустріч з мешканцями ще однієї багатоповерхівки. На цей раз з жильцями будинку, який у народі називають «пила» (вул. Чорновола, 17).

Ініціатором зустрічі були самі жильці. Вони запросили мера до себе через його персональний сайт, щоб запитати, яким чином вони будуть управляти своїм будинком в умовах нещодавно підписаного Президентом Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Також обговорили можливість участі будинку в міських програмах енергозбереження «50х50».

Нагадаємо, відповідно до згаданого вище Закону, єдиним власником будинку стають його мешканці. А єдиним джерелом утримання будинку є тільки плата, зібрана з мешканців будинку. Відповідальність за стан будинку також покладається на мешканців. Закон вступає в силу з 1 липня.

- Я вже бачу наперед сумну долю ЖЕКів. Якби це комусь не подобалося, але закон підписано… Це не означає, що ЖЕКи мусять бути ліквідовані, але зрозуміло з Закону, що вони просто не виживуть в тому вигляді, в якому є. Якісь залишаться, але буде дуже важко, - каже Володимир Євгенович. – Прийдуть компанії, які мають мінімальний штат і будуть це робити оперативно і дуже якісно, і дуже дешево.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті незабаром ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ