Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зустрівся з членами Асоціації фермерських господарств Вінниччини (+фото)

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зустрівся з членами Асоціації фермерських господарств Вінниччини (+фото)

13.06.15 16:16 0 572
Основна мета зустрічі, що відбулася під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка - ознайомлення та обговорення проблем аграріїв краю, а також надання практичних консультацій з різноманітних питань у цій сфері.

На другому робочому засіданні, яке було започатковане у новому форматі більше місяця тому, господарники, у співпраці з органами влади шукали шляхи та механізми вирішення конфліктних ситуацій, які виникають на ринку енергетики.

Зокрема, фермери скаржилися на завищення тарифів на послуги ПАТ «Вінницяобленерго», на незрозумілий та непрозорий, на їх думку, порядок виготовлення та терміни затвердження технічної документації на підключення електроенергії. Порушувалися на засідання і питання розмежування вартості виконаних робіт при підключенні електроенергії до виробничих будівель.

«Ринок електроенергії в одних руках і фактично альтернативи немає ніякої. Платимо великі кошти, навіть не знаючи за які послуги. Фермери мають чітко знати хто платить за зовнішні роботи, а хто – за внутрішні. Адже є чимало прикладів, коли представники відомства говорять господарнику платити за ті послуги, які згідно законодавства фінансуються за кошти облденерго. Проблемою також є те, що затвердження технічної документації може тривати до 8 місяців. Тому пропонуємо, аби такі послуги «ПАТ Вінницяобленерго» йшли через прозорі офісі з точним терміном виконання. А заодно це буде протикорупційною складовою» – зазначила в ході засідання голова обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників Інна Кухарчук.

В свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації зауважив, що на Вінниччині буде створена робоча групу, щодо перегляду тарифів, прозорості їх розрахунків.

«ПАТ Вінницяобленерго» – це суб'єкт господарювання, який діє в межах законодавчого поля. У шньому засіданні берутьучасть представники і національної комісії з регулювання енергетики і житлово-комунальних послуг , і Антимонопольного комітету, і інспекції з енергозбереження, тож слід налагодити співпрацю між фермерами та цими структурами. Відтак, якщо ви бачите, що ваші права порушують звертайтеся до відповідних структур» – зауважив Андрій Гижко.

Також посадовець додав, що керівники обласних управлінь, установ та організацій спільно з представниками влади мають створити належні умови для ведення бізнесу на теренах регіону.

«Гарні приклади стимулів для бізнесу є у Вінницькій міській раді, де на рівні міста шукають оптимальні рішення. Зокрема, хто узаконює свій бізнес, той отримує пільги на ті чи інші послуги. Тому нам необхідно на рівні області знайти той алгоритм, який сприятиме легалізації підприємницької діяльності на території області» – підкреслив Андрій Гижко.

Крім того, в ході зібрання голова обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників Інна Кухарчук доповіла присутнім про стан виконання доручення голови обласної державної адміністрації за результатами попередньої зустрічі, яка відбулася 28.04.2015 року щодо ревізії фермерських господарств.

«Для проведення інвентиризації земель, виділених для створення фермерський господарств була створена комісію, яка виїздила на місця. За підсумками проведеної роботи тільки чотири райони області офіційно подали дані, що земля для утворення фермерських господарств дійсно віддана в суборенду», – зауважила Інна Кухарчук.

У свою чергу Андрій Гижко зазначив, що для вирішення цього питання слід надати напрацьовані комісією матеріали до управлінь Держземагентства та Державної фіскальної служби, аби вирішити остаточно це питання.

Окрім того, в ході наради представники Асоціації фермерських господарств Вінниччини підготували цілу низку пропозицій для внесення змін до законодавства. Зокрема, щодо спрощення процедури оформлення права власності, оренди землі та успадкування права оренди.

Крім того, на думку сільгоспвиробників, не врахували урядовці специфіки господарювання на селі й тоді, коли ухвалювали рішення про обов'язкове застосування касових апаратів, в тому числі для розрахунків за послуги, надані фермерами селянам.

Пропозиції від представників фермерства перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко назвав слушними та запропонував об'єднати їх з тими напрацюваннями до законодавчих змін, які готуються на рівні облдержадміністрації і будуть подані на розгляд до Верховної Ради України.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: На Закарпатті незабаром ...

КОМЕНТАРІ