На Вінничині з обласного бюджету на оздоровлення дітей у 2015 році виділено на 2 млн. грн. більше у порівнянні з минулим роком (+фото)

На Вінничині з обласного бюджету на оздоровлення дітей у 2015 році виділено на 2 млн. грн. більше у порівнянні з минулим роком (+фото)

13.06.15 17:42 0 554
Так прокоментував цьогорічну ситуацію щодо оздоровлення дітей в літньо-осінній період під час Всеукраїнської селекторної наради з питань оздоровлення і відпочинку дітей у 2015 році заступник голови - директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

У селекторній нараді під головуванням заступника міністра соціальної політики України - керівника апарату Віктора Іванкевича взяли участь представники обласних департаментів та управлінь, дотичних до організації та забезпечення літнього відпочинку і оздоровлення дітей Вінниччини.

«Основною специфікою оздоровлення дітей у 2015 році є те, що ми маємо забезпечити відпочинок не лише пільгових категорій, але й дітей учасників АТО і дітей тимчасово переміщених осіб, а це більше, як 1800 тисяч осіб»,- підкреслив Віктор Іванкевич.

Він зазначив, що цьогоріч на ці цілі з місцевих бюджетів виділено 510 млн . грн., що на 39 млн. грн. більше,ніж у 2014 році.

На нараді також розглядались питання пільгового перевезення дітей Укрзалізницею до місця оздоровлення, їх супроводу представниками ДАЇ під час перевезення,санітарної готовності оздоровчих закладів, які прийматимуть дітей на відпочинок, тощо.

«На Вінниччині оздоровча кампанія розпочалася 2 червня, коли 17,5 тисяч школярів почали відвідувати пришкільні табори,- поінформував учасників наради Ігор Івасюк,- Всього ж планується за літньо-осінній період оздоровити 86 200 дітей , а це більш ніж 50% дітей шкільного віку».

За словами посадовця, із бюджетів районних, міських, сільських та селищних рад на заходи з оздоровлення дітей виділено 9,0 млн. грн.

Він також зазначив, що додатково на проведення ремонтних робіт та покращення матеріально-технічної бази дитячих закладів оздоровлення і відпочинку з різних джерел фінансування використано 3 млн. грн.

З обласного бюджету на оздоровлення 37 дітей та 2 супровожувачів із Луганської області додатково виділено 100,0 тис. грн.

Всього ж мережа оздоровчих закладів області включає 16 – позаміських таборів, 2 - санаторного типу та ДЗСТ «Сокілець» ( який зараз проходить державну реєстрацію), 203 - з денним перебуванням (шкільні табори), у т.ч. 6 мовних таборів, 1- праці і відпочинку та 3 - наметові містечка.

Довідка:

Заплановано на 2015 рік:

• оздоровлення 20 дітей, батьки яких загинули в АТО (обласна державна адміністрація працює над організацією оздоровлення цим дітям у Польщі);

• 607 дітей, батьки яких постраждали або беруть участь в АТО;

у т.ч. 100 дітей учасників АТО за рахунок коштів обласного бюджету будуть оздоровлені на узбережжі Чорного моря.

Проходять оздоровлення:

• 1 дитина, загиблого учасника АТО, найближчим часом – 4 дитини загиблого учасника АТО;

• 31 дитина учасника АТО направляється в позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, у т.ч. за межами області у УДЦ «Молода гвардія», в смт Затока та м. Бердянськ.

• 462 дитини, учасників АТО відпочивають у таборах з денним перебуванням.

Оздоровлення дітей із тимчасово окупованих територій та з районів проведення АТО:

- 750 дітей з внутрішньо переміщених родин (50% від загальної кількості усіх переміщених дітей шкільного віку), з них 264 – зараз відпочивають у таборах з денним перебуванням.

- 37 дітей на 2 супроводжувачів із Старобільського району Луганської області з 14 червня заїжджаютьдо дитячого оздоровчого комплексу ім. Загурного (Шаргородський район) за рахунок коштів обласного бюджету (100,0 тис. грн..);

- на сесію обласної ради буде винесено питання щодо виділення додаткових коштів для оздоровлення 300 дітей із Донецької та Луганської областей.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ