В Житомирській області просто неба рятувальники провели пізнавальну-розважальну акцію для дітей,які відпочивали на міському пляжі

В Житомирській області просто неба рятувальники провели пізнавальну-розважальну акцію для дітей,які відпочивали на міському пляжі

13.06.15 16:06 0 615
Спека у літній сезон змушує людей освіжатися у воді декілька разів на день, але така необхідність включає в себе не тільки дозвілля, а й дотримання правил безпеки на водоймах. На жаль, іноді відпочинок закінчується трагедією – вже цього року на водоймах області загинуло 12 осіб, з яких двоє дітей. Тому 12 червня на території дитячого пляжу Гідропарку, що у місті Житомирі, рятувальники спільно із казковими героями дитячої телепередачі «Школа незвичайних наук» дракончиком Кошею та пані Монею, представниками «Червоного хреста», рятувальниками міської комунальної рятувальної служби на воді та за партнерської підтримки ТРЦ «Глобал» сімейного центру дозвілля «Острів розваг» провели для дітей пізнавальну-розважальну акцію «Безпечний відпочинок на воді». До заходу також була залучена команда ДЮП «Непосидючі» міської гімназії №3. Разом із аніматорами «Острову розваг» Пепі довга панчоха та Джеком Горобцем вони запрошували до участі у акції дітей, які прийшли відпочити на берег річки «Тетерів» зі своїми батьками.

З першої ж хвилини малюки поринули у вир пригод та випробувань. Із самого початку заходу водолази розказали та на практиці продемонстрували способи порятунку людини на воді та правила користування плавзасобами. Працівник прес-служби Управління ДСНС, імітуючи потопаючого, змусив себе рятувати. Коли ж рятувальний човен підплив до нього та витяг на судно, то чоловік був вже не притомний. Тому водолазам одразу ж довелося надавати першу допомогу потопаючому. Всі дітлахи були впевнені, що все відбувається насправді. Проте, на щастя, це була гра. Після вдалого порятунку дітям більш детально було показано надання медичної допомоги потерпілим під час відпочинку на природі від представників «Червоного хреста». Також діти разом із волонтерами мали змогу випробувати свої сили під час непрямого масажу серця, який вони робили манекенові.

Далі організатори акції на чолі із пані Монею та дракончиком Кошею поділили усіх дітлахів на дві команди - «Картопля фрі» та «Малібу» на чолі з аніматороми. Після чого розпочались справжні змагання. Діти вгадували вірні чи не вірні вислови застережливою тематики, із підручних засобів (які вони принесли із собою на пляж) в’язали рятувальну мотузку, при чому батьки не змогли втриматись та теж кинулись їм допомагати, збирали на пляж мам, а також намагались врятувати пані Моні з води, кидаючи їй кінець Олександрова.

Кожен із дітей отримав за участь надувні кульки із написом «Я люблю ДСНС України», запрошення на безкоштовне відвідування різноманітних атракціонів в ТРЦ «Глобал» сімейного центру дозвілля «Острів розваг», а також закладенки для книжок із правилами безпечної поведінки під час перебування в побуті та на вулиці. Як і планувалося, акція виявилися не лише веселою, а й інформативною. Левова частка конкурсів допомогла дітлахам закріпити свої знання з безпечної поведінки на воді та набути нових. Хочеться вірити, що робота фахівців ДСНС не виявиться марною, адже, у першу чергу, громадяни самі повинні дбати про особисту безпеку та безпеку своїх дітей, постійно нагадувати їм як поводити себе під час відпочинку на воді та своїм прикладом демонструвати.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ