Свободівці завадили проведенню маріонеткового громадського слухання в Ужгородському районі

Свободівці завадили проведенню маріонеткового громадського слухання в Ужгородському районі

13.06.15 11:04 0 642
12 червня 2015 року в селі Тарнівці, що на Ужгородщині, відбулися громадські слухання. Cільський голова передбачав провесті слухання у "маріонетковому" форматі. Націоналісті на чолі з народним депутатом Михайлом Головком попередили порушення закону та порушення прав громадян України.

У приміщенні Тарнівецької сільради зібралося більше півтораста активістів. Сільський голова Марія Котлар вперше проводила такі велелюдні зібрання і незнання регламенту громадських слухань ледве не перетворило захід на балаган. До порядку денного, попри вимоги жителів села, включили лише одне питання - про уточнення змін до детального плану території, що належить Тарнівецькій сільській раді. Йшлося про відведення двох земельних ділянок особам, що раніше не мали можливості виготовити документи на землю. Під виглядом цих громадських слухань планувалося затвердження всього детального плану територією 6,5 гектарів, а також декілька інших прихованих рішень. Проте під тиском присутніх свободівців, народного депутата та ЗМІ сільські депутати та голова села не змогли ініціювати голосування пакетом за весь генплан та провесті "бутафорне" слухання громадян.

"Громадські зібрання призначенні для прозорості всіх дій влади. Тому, згідно із законодавством України, вони повинні проводитися за регламентом. Бажання громади є чітким і ясним – ніяких темних ходів із видачі землі. ВО "Свобода" буде всебічно підтримувати волю громади і захистить село від корумпованих рук. Особливо, коли мова про видачу земель - найбільшого багатства України. Децентралізація влади можлива тільки за умови міцності місцевих громад. Тому ми не допустимо тотальної влади олігархії та кланів на місцях", - зазначив Михайло Головко. Народний депутат неодноразово направляв хід обговорення в законне русло та отримав до десяти звернень від мешканців села про порушення сільською владою земельного права. Жителі Тарнівців відчувають себе незахищеними від свавілля місцевої влади.

Нагадаємо, що 11 червня відбувся конфлікт між активістами ВО "Свобода" та сільським головою за залученням зі сторони очільника села третіх осіб (своїх близьких, прикордонників, працівника СБУ). "Марія Котлар намагалася заборонити нам вивішування листівок із закликом мешканців села з'явитися на громадські слухання. До приїзду міліції її чоловік, депутати селищної ради намагалися силою вилучити друковану продукцію. Зокрема, чоловік Марії Котлар неодноразово принижував нас та активістів села нецензурними словами, зривав листівки та разом із одним із депутатів намагався забрати камеру. Звідкись по дзвінку з'явилися прикордонники із неподалік розташованого контрольно-пропускного пункту та, як назвався, працівник СБУ, які теж відстоювали позицію селищного голови. Навіть після приїзду міліції Марія Золтанівна не припинила чинити тиск і на міліціонерів, погрожуючи своїми знайомствами із владною верхівкою області", - розповідає свободівець Андрій Гайдук. За фактом цього інциденту підготовано судові позови та звернення до внутрішніх органів України.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині тривають ...
Наступна новина: В Луцьку з 10 липня до 1 ...

КОМЕНТАРІ