Під час Днів українського кіно в Берліні презентують робочу версію фільму про Сенцова

Під час Днів українського кіно в Берліні презентують робочу версію фільму про Сенцова

14.06.15 08:43 0 640
У Берліні вперше пройдуть Дні українського кіно. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

Презентуватимуть вітчизняні фільми аудиторії Німеччини з 29 червня по 2 липня 2015 року.

Спеціальною подією стане показ робочої версії документального фільму «Звільніть Олега Сенцова» російського документаліста Аскольда Курова та показ ігрової стрічки «Гамер», дебютної роботи пана Сенцова. Фільм презентує двоюрідна сестра кінорежисера Наталя Каплан, яка проживає в Москві та підтримує постійний контакт з Олегом та його адвокатом.

Фільм-відкриття – «Плем’я» Мирослава Слабошпицького. У програмі також показ документальних фільмів. Це «Майдан» Сергія Лозниці, «Все палає» Олександра Течинського та Олексія Солодунова, збірка «Babylon’13: війна» та стрічка про Надію Савченко «Наша Надія» Володимира Тихого.

З-поміж ігрових кінокартин демонструватимуться «Параджанов» Олени Фетисової та Сержа Аведікяна, «Хайтарма» Ахтема Сейтаблаєва та «Поводир» та інші, пише Телекритика.

У програмі буде представлена й класика українського кінематографу: реставрована версія культового фільму «Тіні забутих предків – вогняні коні» Сергія Параджанова та «Навесні» Михайла Кауфмана.

На відкриття Днів українського кіно на підтримку Олега Сенцова 29 червня о 20.00 год. до кінотеатру «Babylon» запрошено провідних політиків Німеччини, представників Міністерств, дипломатів різних країн відомих акторів та режисерів, організаторів фестивалів, членів Європейської кіноакадемії, а також представників української кіноіндустрії.

На заході буде присутній голова Держкіно Пилип Іллєнко. Гостями Днів українського кіно в Берліні стануть українські режисери та продюсери, які представлять свої фільми, дадуть відповіді на запитання глядачів та розкажуть про сучасну ситуацію в Україні та стан розвитку українського кінематографу.

В рамках Днів українського кіно відбудуться і круглі столи з гостями з України та представниками культурних та політичних кіл Німеччини.

«Вперше український захід здобув таку потужну підтримку і з боку німецьких інституцій, зокрема – Міністерства закордонних справ Німеччини», – відзначають у прес-службі Держкіно.

Як писала «Телекритика», провідним автором фільму про Олега Сенцова є російський кінорежисер Аскольд Куров («Зимо, йди!», «Ленінленд», «Діти 404»). Його співавтором є український кінорежисер Андрій Литвиненко, один з учасників альманаху «Євромайдан. Чорновий монтаж». Також у проекті задіяні продюсер Олега Сенцова Ольга Журженко та учасники проекту «Термін» продюсери Марія Гаврилова й Максим Туул.

За задумом авторів, документальний фільм розслідує обставини справи проти арештованого ФСБ у травні минулого року кінорежисера. «Це той випадок, коли не можна мовчати. Наш фільм не тільки і не стільки намагається вивчити ситуацію навколо цього дивного політичного процесу, скільки показати, як безглуздо і страшно виглядає кафкіанська історія про протистояння людини і бездушної державної машини, в колеса якій він потрапив, схоже, випадково», – зазначає творча група стрічки.

Долучитися до збору коштів на стрічку про українського режисера можна тут.

Благодійні внески на покриття витрат на адвоката та фінансову підтримку для дітей Олега Сенцова можна переказати на рахунок:

European Film Academy e.V.

IBAN: DE69 1005 0000 0190 3335 70

BIC/SWIFT: BELADEBEXXX

Призначення платежу: Donation for Oleg Sentsov

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Хустщині ...
Наступна новина: В Естонії наполягають на ...

КОМЕНТАРІ