В Закарпатській області в іршавському селі відкрили довгоочікуваний дитячий садок

В Закарпатській області в іршавському селі відкрили довгоочікуваний дитячий садок

15.06.15 04:47 0 675
В Міжнародний День захисту дітей у селі Смологовиця відбулося відриття дитячого садка.

На подвір'ї школи було гамірно і святково. Тут зібралося багато дітей, їх батьки та жителі села, а також багато поважних гостей.

Щирі слова вітання висловила директор школи Марія Пензеник, зазначивши, що протягом певного часу вона прагнула створити дошкільну установу, навчально-виховний процес якої мав надати можливість забезпечити потребу дітей у дошкільній та загальній основній освіті. Результатом старання, наполегливої праці і спільними зусиллями виконавчої влади, органів місцевого самоврядування стало створення на базі Смологовицької ЗОШ І-ІІ ст., КЗ НВК Смологовицької ЗОШ І-ІІ ступенів-дитячого садочка. Новостворений садочок буде на балансі відділу освіти.

Заступник голови райради Петро Добромільський наголосив, що та влада, яка дбає про щасливе дитинство наших дітей має перспективне майбутнє. Все, що ми робимо для дітей, що ми вкладаємо в них, повернеться до нас їх вдячністю та успіхами.

Приєдналися до вітальних слів головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Ганна Фулитка, депутат районної ради Ігор Пальок, голова Чорнопотіцької сільської ради Євген Манайло.

Слід зазначити, що жителі с. Смологовиця довгий час жили мрією про дитячий садок та нарешті їм випала нагода перерізати стрічку до нового садочка й тим самим відкрити малюкам шлях до щасливого дитинства.

А малюки, з нетерпінням чекали коли ж їм дозволять роздивитися іграшки, першими увійшли до свого нового садочка. Відтепер тут вони – господарі. Священик Олександр освятив приміщення садочка, поблагословив дітей та подарував божі ікони.

Із словами подяки, від імені батьків виступила Наталія Глеба.

– “Мені як мамі і педагогу за освітою завжди боліло те, що у наших молодих мам не було можливостей виховувати своїх діток у дитячому садку. Працюючим мамам ніде дівати дітей та й саме наше життя диктує, що треба йти в ногу з суспільством. Хочеться, щоб наші сільські дітлахи були не гірше забезпечені комфортними умовами, ніж у місті і почували себе гідно у вирі сучасних потреб. А саме, щоб виховувались у правильному руслі, були грамотними і обізнаними, щоб садочок заміняв їм рідний дім, а вихователі допомагали діткам пізнати цей світ”.

Винуватці зібрання-маленькі дошкільнята, учні школи, ведучі подарували усім присутнім неповторні хвилини гарного настрою, співаючи пісні, розповідаючи вірші. В ДНЗ передбачені усі необхідні умови для перебування малечі: затишні кімнати, сучасні меблі, програмна підготовка до школи, цікаве дозвілля, гарний відпочинок.

Магдалина Пинзеник, керівник музею КЗ НВК Смологовицької ЗОШ І-ІІ ст. дитячий садок

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі посвячено ...
Наступна новина: На Херсонщині нувориш ...

КОМЕНТАРІ