На Вінничині футбол всіх об’єднує - це демократична гра,що реально відображає життя і співіснування людей у команді (+фото)

На Вінничині футбол всіх об’єднує - це демократична гра,що реально відображає життя і співіснування людей у команді (+фото)

16.06.15 15:21 0 740
Зазначив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, відвідавши фінал Кубка Вінницької області з футболу 2014/2015 років , який відбувся 14 червня 2015 року у місті Вінниці на стадіоні СК «Нива» («Хімік»).

«Склад цьогорічних кубкових фіналістів говорить про те, що футбол, всупереч усім труднощам і, навіть у сільській місцевості, розвивається! Зрештою, це вселяє оптимізм, адже бачимо нові команди. Футбол всіх об'єднує - це демократична гра. Реально відображає життя і співіснування людей у команді. Наведу приклад: у політиці, як і у футболі, ти не можеш бути гарним професіоналом, якщо не вмієш взаємодіяти з партнерами і не будеш разом працювати заради єдиної мети. Саме це необхідно в Україні» - зазначив Валерій Коровій.

Щодо самої гри, то слід відмітити, що кубкові баталії найбільш непередбачувані - цю футбольну істину вкотре підтвердила команда з села Руданське Шаргородського району, що на Вінниччині. Саме представник першості дав справжній бій фавориту, що фінішував четвертим у турнірній таблиці елітного обласного дивізіону і, водночас, найтитулованішому колективу Вінниччини - кирнасівському «Поділлю» (Тульчинський район). Втім, шлях до фіналу у Кирнасівки цього сезону видався не надто переконливим. В одній восьмій з нею відмовилася грати Жмеринка. На початку весни лише у матчі відповіді вдалося пройти Козятин. Перемога по сумі двох зустрічей над ФК «Вінниця» за рахунок більшої кількості голів, забитих на виїзді, виглядає справжньою "сенсацією". Та й по ходу чемпіонату Кирнасівка збавила ходу з другого місця відкотившись на четверте.

В першому таймі «15 ГРОМАДА» грала другим номером і була близькою до того, аби капітулювати принаймні раз. Однак, надійно на останньому рубежі зіграв воротар шаргородців. А ось по перерві "ГРОМАДА" заграла по-іншому, більш рішучіше.

Усі зусилля матеріалізувалися наприкінці основного часу. М'яч у ворота Кирнасівки забив Влад Степанюк . Дуже швидко зеленочорні (Кирнасівка) відігралися. Подачу кутового головою ефектно замкнув Руслан Попович. Таким чином матч і перейшов в овертайм.

Кульмінація поєдинку припала на старт третього тайму, де «15 ГРОМАДА» вистояла та зберегла свої ворота недоторканими.

Фінальний свисток арбітра сповістив про те, що 23-й кубок області відправляється до села Руданське Шаргородського району. Гра фінішувала з рахунком 2:1.

За суперкубок області у серпні зійдуться чемпіон ФК "Патріот" (с. Кукавка, Могилів-Подільського району та ФК «15 ГРОМАДА»).

Почесний голова ГО «15 ГРОМАДА» Василь Вовк зазначив: «Емоції та відчуття, звісно, переповнюють. Сподіваюсь, цей кубковий фінал за участі двох сільських команд, стане поштовхом до об'єднання ентузіастів, підприємців, представників влади, навколо ідеї відродження футболу. Впевнений, що наша команда пройде усі процедури і вийде у вищу лігу. Водночас, хотілося б взяти участь у всеукраїнських аматорських змаганнях, аби Вінниччину наблизити до України, а Україну до Вінниччини. Висновок тут один - вболівальники в місті та області любили, люблять і любитимуть футбол, тому давайте їм постійно дарувати позитивні емоції на більш високому рівні. Не будемо загадувати наперед, адже час непростий, але, я думаю, що футбол на Вінниччині вид спорту номер один і повинен відродитись».















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: На Львівщині зіткнулися ...

КОМЕНТАРІ