Чернівці: У благодійному фонді «Хесед-Шушана» ділились досвідом та слухали музику

Чернівці: У благодійному фонді «Хесед-Шушана» ділились досвідом та слухали музику

16.06.15 10:20 0 708
Представники координаційної ради громадських благодійних організацій при Чернівецькому міськвиконкомі 12 червня провели виїзне засідання на базі обласного благодійного фонду “Хесед-Шушана”. Керівники громадських організацій, які опікуються людьми похилого віку, інвалідами, сиротами, учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, іншими категоріями чернівчан, які вимагають уваги і турботи як з боку влади, так і громадськості, отримали можливість ознайомитись з досвідом своїх колег, які 16 років надають соціальну, медичну, психологічну підтримку євреям та членам їх родин, незалежно від національності.

Під час екскурсії по Хеседу, а згодом слухаючи інформацію незмінного керівника Фонду Леоніда Фукса та переглядаючи документальний фільм про діяльність цієї доброчинної організації, учасники засідання дізнались багато цікавого і корисного про досвід працівників і волонтерів Хеседу по догляду вдома за людьми похилого віку, про соціально-реабілітаційну програму «Надія», спрямовану на допомогу одиноким громадянам, які потребують цілодобового догляду внаслідок перенесених хвороб або отриманих травм, а також про конкретні програми, які дозволяють підопічним “Хесед-Шушана” подолати соціальну ізоляцію, отримати різноманітну підтримку.

Традиційно під час засідань керівникам громадських благодійних організацій надається актуальна інформація стосовно актуальних проблем в житті міста і країни. На виїзному засіданні в Хеседі начальник управління праці та соціального захисту населення Шевченківської районної ради Валентина Гаєвська поінформувала учасників про перші підсумки призначення в Чернівцях субсидій за новою схемою. Від радника міського голови з соціальних питань Аліни Круглецької керівники громадських організацій дізнались про переможців цьогорічного конкурсу соціальних проектів, які отримають з міського бюджету в поточному році 100 тис. грн. на реалізацію своїх соціально значимих проектів.

На завершення засідання керівники громадських благодійних організацій в рукотворному парку Хеседу ознайомились з творчістю клезмерського оркестру «А ідіше нешуме» та танцювальним колективом «Нігунім».

В роботі Координаційної ради взяв участь секретар міської ради Ярослав Кушнірик, який від імені всіх учасників засідання подякував працівникам “Хесед-Шушана” за їх роботу по соціальному захисту малозабезпечених чернівчан, відродженню та збереженню традицій єврейського народу.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ