Волинська область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу у пришкільних таборах

Волинська область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу у пришкільних таборах

16.06.15 08:04 0 613
15 червня рятувальники Управління ДСНС у Волинській області разом з представниками Добровільного пожежного товариства та працівниками місцевої пожежної команди села Пісочне Ковельського району провели урок безпеки для вихованців та педагогів пришкільного табору.

Рятувальники залучили дітей до інтегрованого заняття під назвою «Абетка безпеки», окресливши основні правила безпечної життєдіяльності у побуті, під час відпочинку на водоймах та у лісі, а також розповіли про порядок дій в умовах надзвичайних ситуацій техногенного та воєнного характеру.

Зважаючи, що навчальний процес у школах уже завершено, співробітники Служби «101» обмежилися лаконічним, але цікавим викладом корисної інформації, ілюструючи її на прикладі резонансних подій, що трапилися не тільки на теренах області, але й на території усієї держави.

Важливим аспектом уроку безпеки стало практичне відпрацювання навиків надання першої домедичної допомоги на тренувальному манекені «Максим». Спочатку рятувальники продемонстрували школярам порядок надання допомоги потерпілому, детально окреслюючи кожен з етапів, а тоді залучили усіх охочих до практичного відпрацювання. Коригуючи найменші похибки у процесі навчального заняття, рятувальники констатували: дітлахи навчилися проводити непрямий масаж серця та здійснювати штучну вентиляцію легенів.

Уміючи правильно надати допомогу потерпілому, школярі не розгубляться у відповідальний момент, - упевнені працівники ДСНС.

А завершила заняття колективна ліквідація умовної пожежі. Разом з пожежниками імітоване полум’я гасили школярі.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ