Волинська область: співробітники ДСНС вивчають ситуацію із функціонуванням рятувальних постів на водоймах краю

Волинська область: співробітники ДСНС вивчають ситуацію із функціонуванням рятувальних постів на водоймах краю

16.06.15 16:39 0 630
15 червня працівниками Маневицького райвідділу УДСНС України у Волинській області спільно з представниками органів місцевої влади провели рейд на місці масового відпочинку населення – озері Тросне поблизу села Карасин Маневицького району.

Водойму та пляж на узбережжі напередодні купального сезону органи районної влади визначили як придатні для відпочинку на воді. Тож рятувальники разом із сільським головою села Карасин оглянули територію пляжу та нагадали громадянам, які там відпочивали, правила безпечної поведінки. Крім того, рятувальники вручили людям, які проводили дозвілля на пляжі, листівки з правил безпечної поведінки на воді та застерегли суворо дотримуватися елементарних вимог задля власної безпеки.

Для дотримання вимог правил охорони життя людей на озері Тросне функціонує рятувальний пост. Рятувальники переконалися, що відомчий пост облаштований відповідно до вимог. Зокрема, човном, рятувальним кругом та жилетами. Матроси-рятувальники, які охороняють життя та безпеку відпочиваючих, належно підготовані та володіють навиками порятунку людей та надання їм першої долікарської допомоги. До речі, матроси забезпечені навіть необхідними медичними засобами для надання допомоги.

Ще напередодні купального сезону було проведено водолазне обстеження підводної частини дна акваторії. Свідченням цього – відповідна документація, що підтверджує можливість безпечного відпочинку, а саме: акт водолазного обстеження дна, паспорт підводної частини акваторії, карта виміру глибин та акт про усунення перешкод з дна. Крім того, складено договір на постійне та обов’язкове обслуговування водного об’єкту з державною аварійно-рятувальною службою.

Рейдова група ознайомилася також з матеріалами з безпеки життєдіяльності, розміщені на спеціальному стенді на території пляжу.

До речі, місце відпочинку обладнано роздягальнями та іншими побутовими приміщеннями рекреаційного призначення. Тож, для громадян, які там відпочивають, створено належні умови не тільки у плані безпеки, але й побутового характеру.

Рятувальники застерігають: знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпекита якісного відпочинку. Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір та обладнання місць купання, навчання дорослих і дітей навиків з плавання, а також суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах та постійний контроль за дітьми у воді.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 1300 дітей Тернопільщини ...
Наступна новина: Чернівчанам пропонують ...

КОМЕНТАРІ