Волинська область: рятувальники знешкодили 100-кілограмову авіабомбу часів Другої Світової війни

Волинська область: рятувальники знешкодили 100-кілограмову авіабомбу часів Другої Світової війни

16.06.15 09:36 0 635
11 червня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що у лісосмузі поблизу села Валер’янівка Рожищенського району місцеві жителі, збираючи чорниці, помітили підозрілий залізний предмет округлої форми, що наполовину стирчав із землі. Підозрюючи, що це може бути якийсь вибуховий пристрій, люди не стали його зачіпати, а одразу ж зателефонували за номером «101» і повідомили рятувальників.

На місце події прибула група піротехнічних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Волинській області. Оглянувши знахідку, вони встановили: це фугасна авіаційна бомба ФАБ-100. Небезпечна знахідка вагою 100 кілограмів пролежала у землі від часів Другої Світової війни.

Фахівці ДСНС транспортували вибухонебезпечний предмет на спеціальний майданчик та знешкодили його.

Крім того, рятувальники оглянули суміжну територію, де була виявлена знахідка, та констатували: більше боєприпасів тут немає.

Рятувальники звертають увагу громадян: натрапивши на небезпечну знахідку, варто бути максимально обережними: за жодних обставин не зачіпати підозрілі предмети, а негайно повідомити Службу Порятунку за номером «101».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ