У Волинській області рятувальники приборкали пожежу у будинку пенсіонерки

У Волинській області рятувальники приборкали пожежу у будинку пенсіонерки

16.06.15 15:39 0 667
10 червня трапилася пожежа у приватному будинку пенсіонерки у селі Лучиці Луцького району. Сусіди помітили дим, що клубочився з вікон та дверей, і викликали рятувальників. За 20 хвилин на місце події прибули рятувальники 2-ої державної пожежної частини з обласного центру. Буквально за декілька хвилин їм на допомогу прибули колеги з ДПРЧ-1.

На момент прибуття вогонь охопив кухню та житлову кімнату, сягнув покрівлі і швидко поширювався горищем, утрамбованому щільним шаром полови.

Рятувальники відбивали вогняну атаку з охопленого вогнем горища та подавали воду на гасіння з дверей будинку. Лише за 25 хвилин пожежу вдалося локалізувати. Старенька найбільше бідкалася про те, що у простій сільській хатині вогонь знищить щойно отриману пенсію, документи, а також речі та гроші доньки, яка приїхала з обласного центру допомогти їй поратися на городі. Тож, відбивши вогонь від житлової кімнати, рятувальники разом з господинею віднайшли гаманець з коштами. Невдовзі вогнеборці відшукали й решту цінних речей та документів та передали їх пенсіонерці. На щастя, усі матеріальні цінності вдалося врятувати з охопленого пожежею будинку.

Бійці ДСНС остаточно приборкали пожежу о 13:38. Проте вогонь знищив покрівлю та перекриття та пошкодив стіни. Багато хатніх речей і навіть просте вмеблювання вогнеборці винесли з приміщення ще під час ліквідації вогню. Як з’ясувалося, вогонь спалахнув через коротке замикання електромережі, що не ремонтувалася ще від часів зведення будинку від 1960-х років.

Рятувальники нагадують волинянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у побуті, залучати до огляду та ремонту електромережі та газових пристроїв фахівців, не перевантажувати електролінії потужними пристроями.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчани заощадили ...
Наступна новина: В Ужгороді жінка напідпитку ...

КОМЕНТАРІ