Волинська область: під час профілактичних рейдів рятувальники нагадують мешканцям краю,що період літніх відпусток – не привід забувати правила безпеки

Волинська область: під час профілактичних рейдів рятувальники нагадують мешканцям краю,що період літніх відпусток – не привід забувати правила безпеки

16.06.15 10:06 0 646
10 червня працівниками Нововолинського районного відділу, Локачинського та Любешівського районних секторів У ДСНС України у Волинській області провели профілактичні рейди на території місць масового відпочинку громадян. Оскільки у літній період відпусток та канікул мешканці краю найчастіше обирають для дозвілля пляжі поблизу ставків, річок та озер, рятувальники проводять просвітницькі заходи саме там.

Рейдові групи працювали у місцях масового відпочинку на Нововолинському міському озері, на річці Луга селища Локачі та на ставку, який розміщений у селі Крухиничі Локачинського району, а також на центральному пляжі на річці Стохід у селищі Любешів.

Рятувальники звернули увагу громадян, які відпочивали на берегах водойм, на дотриманні правил безпеки під час відпочинку на воді. Закликали не залишати дітей без нагляду та наголосили на забороні купання напідпитку. Саме через ці фактори, - зазначили рятувальники, - трапляється найбільше нещасних випадків. Традиційно бесіди з громадянами співробітники ДСНС ілюстрували наочними матеріалами, де правила безпеки життєдіяльності проілюстровано на прикладах та чітко описано алгоритми дій на випадок надзвичайних ситуації.

Не оминули увагою представники рейдових груп і питання цивільного захисту: мешканцям краю нагадали про безпечне поводження з підозрілими предметами, схожими на вибухонебезпечні, роз’яснили порядок дій в умовах терористичних актів та під час артобстрілів. У бесідах з населенням йшлося й про те, як чинити у випадку оголошеного сигналу «Увага всім!» Співробітники служби «101» акцентували увагу громадян на тому, що період літніх відпусток та відпочинку – не привід забувати про правила безпечної життєдіяльності. Вони актуальні за будь-яких умов. А запорука якісного дозвілля – саме у належному рівні безпеки.

На пляжі ріки Стохід Любешівського району, де відпочиває більша частина місцевого населення, до профілактичних заходів, окрім рятувальників, долучилися працівники місцевої дільниці Волиньрибоохорони. Окрім навчання населення, учасники рейдової групи встановили на території пляжу стенд з наочними матеріалами з безпеки життєдіяльності, аби кожен пересічний громадянин будь-коли мав змогу переглянути корисну інформацію.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: у парку ...
Наступна новина: У Львові в ДТП потрапила ...

КОМЕНТАРІ