Сергій Надал взяв участь в освяченні новозбудованого Храму всіх святих землі української

Сергій Надал взяв участь в освяченні новозбудованого Храму всіх святих землі української

16.06.15 12:44 0 685
14 червня у Тернополі на вул. Винниченка, 10 відбулося освячення новозбудованого Храму всіх святих землі української. Чин освячення здійснив Преосвященнійший Мстислав – єпископ Тернопільський, керуючий Хмельницькою єпархією УАПЦ КП. Участь у Божественній літургії взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

Очільник міста зауважив, що Церква на честь всіх святих українського народу прославляє численні покоління українців, які молитвою, працею і боротьбою наближали Незалежність України.

« вони є нашими духовними наставниками і оборонцями. серед них і світлі душі полеглих в Революції гідності та війни на Сході, - каже Сергій Надал. – На наших очах суспільство і держава змінюються. Україну сповнює дух патріотизму і самопожертви. Ми згадали що є нащадками козацтва. Козацтва, яке найшанованішим місцем на Січі вважало храм – церкву. Основа їхнього життя була духовна. І відродження України неможливе без відродження її духовної основи. Майдан став живим прикладом цього. Духовенство було пліч опліч з повсталим народом. в зоні бойових дій на Сході священики-капелани – поруч з солдатами. Церква допомагає народу долати неймовірні труднощі і виклики сучасності. у цей світлий день для Церкви і краю, вітаю громаду храму Всіх святих українського народу. Нехай у цей світлий день на ваш храм, на все наше місто і на нашу країну зійдуть особливі Божі ласки і благословення».

Після завершення святкової літургії єпископ вручив церковні відзнаки усім жертводавцям та благодійникам, які долучилися до будівництва Храму. Нагороду отримав і міський голова Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У кінотеатрах країни ...

КОМЕНТАРІ