Утворено Управління Держпраці у Хмельницькій області

Утворено Управління Держпраці у Хмельницькій області

16.06.15 14:32 0 807
Постановою Кабінету Міністрів від 10 вересня 2014 р. № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» створено Державну службу України з питань праці, реорганізувавши шляхом злиття Державну інспекцію з питань праці та Державну службу гірничого нагляду та промислової безпеки і покладено на Службу, що утворюється, функції з реалізації державної політики, які виконували органи, що припиняються.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року №100 утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби з питань праці реорганізувавши шляхом злиття територіальні органи Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки і Державної інспекції з питань праці.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року № 96 затверджено Положення про Державну службу України з питань праці.

П'ятнадцятого травня цього року зареєстровано Управління Держпраці у Хмельницькій області, яке є територіальним підрозділом центрального органу виконавчої влади, внаслідок реорганізації - злиття Територіальної державної інспекції з питань праці у Хмельницькій області та Територіального управління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області. Виконуючим обов'язки керівника нової установи призначено Корнійчука Леоніда Івановича.

Наказом Державної служби України з питань праці від 14 травня 2015 року № 24 затверджено Положення про Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Управління Держпраці у Хмельницькій області реалізує державну політику у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, здійснення державного гірничого нагляду, а також з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, на випадок безробіття (далі - загальнообов'язкове державне соціальне страхування) в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення з метою дотримання прав і гарантій застрахованих осіб.

Управління Держпраці у Хмельницькій області знаходиться за адресою: вул. Кам'янецька, 74, м. Хмельницький, 29000, Тел. (038-22) 65-64-48. E-mail: upr_derzhpratsi_hmel@ukr.net.

На даний час Управління Держпраці у Хмельницькій області завершує господарсько-організаційні заходи щодо забезпечення свого належного функціонування та виконання покладених державою функцій та завдань.

В межах наданих повноважень Управління Держпраці у Хмельницькій області вже проводить особистий прийом громадян та представників роботодавців та дирекцій фондів соціального страхування.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: 12 річний ...
Наступна новина: Чернівці: У ...

КОМЕНТАРІ