Йосиф Ситник: "Пам'ять про героїв нації формує сильний український народ"

Йосиф Ситник: "Пам'ять про героїв нації формує сильний український народ"

16.06.15 13:46 0 748
Депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Йосиф Ситник 13 червня 2015 року взяв участь у святкуванні 124-ї річниці від дня народження полковника Української Народної Республіки, першого провідника ОУН Євгена Коновальця, що традиційно відбувається у селі Зашків Львівської області.

Свободівець зауважив, що уже не перший рік фестиваль "Зашків – земля героїв" збирає тисячі молодих людей, котрі відвідують батьківщину Євгена Коновальця, бо мають пам'ять про своїх героїв. "Народ, який має пам'ять, завжди перемагає у боротьбі. Народ, який пишається своєю історією, своєю землею, своїми героями, завжди впевнений у тому, що у нього є сила, дух та коріння, на яке він може опертися. Євген Коновалець говорив прекрасні слова: "У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю". З іншого боку, ми також пам'ятаємо його слова: "Як довго не буде самостійної Української держави, так довго не буде порядку в Европі, всі союзи будуть нереальними", – повідомив Йосиф Ситник.

Крім того, депутат наголосив, що Україна обов'язково переможе, адже її захищають славні воїни, які надихалися духом провідників української нації впродовж останніх років. " ці хлопці та дівчата там, на передовій, здобувають перемогу, саме тому, що багато з них впродовж останнього десятиріччя надихалися духом Коновальця, зокрема тут, на Зашківській землі. Вони тепер у різних добровольчих військових формуваннях: "Карпатській Січі", батальйону спецпризначення "Січ", у Збройних Силах України, Національної гвардії, у нашій Яворівській 24-й бригаді, львівській 80-й аеромобільній бригаді, бійці котрої вчора повернулася на ротацію", – наголосив свободівець.

На завершення Йосиф Ситник подякував славним героям та молоді, котрі зросли на ідеях Євгена Коновальця та зазначив, що перемогу в будь-якій боротьбі здобувають саме ті нації, еліти яких наснажені філософією націоналізму.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Державтоінспекція ...

КОМЕНТАРІ