У Тернополі відбувся марш у рамках загальноукраїнської акції "Ні – тарифному терору!"

У Тернополі відбувся марш у рамках загальноукраїнської акції "Ні – тарифному терору!"

16.06.15 12:34 0 771
15 червня 2015 року в Тернополі за ініціативи обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відбувся марш у рамках всеукраїнської акції "Ні – тарифному терору!". Участь у заході, окрім кількох сотень містян, взяли Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, керівники обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра, Тернопільської міської "Свободи" Роман Навроцький, свободівці – екс-голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк, народний депутат України 8-го скликання Михайло Головко, голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець.

О 17:30 від площі Героїв Евромайдану учасники із гаслами: "Ні – тарифному терору!", "Стоп тарифному терору!", "Обленерго, облгаз – у державну власність!", "Геть уряд олігархів!", "Підвищуйте пенсії, а не тарифи!", "Субсидії від уряду – знущання українців!", "Геть уряд Яценюка!" пройшли вулицею Патріарха Мстислава, Руською, Замковою і рушили до пам'ятника Степану Бандері, де відбулося народне віче.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок звернувся до учасників заходу: "Я пригадую, ще декілька років тому, коли відбувалася славнозвісна акція "Вставай, Україно!", тодішні опозиціонери Арсеній Яценюк та Віталій Кличко, які були нашими партнерами, сильно критикували владу і режим Януковича. Горланили, мовляв, Азаров підняв ціни на газ для населення і на всі комунальні тарифи загалом. Тоді неможливо було собі уявити, що нині свободівці знову виходитимуть до людей і доводитимуть очевидні факти бездіяльності, брехні, лицемірства та зухвальства вже уряду Яценюка. Коли він був правдивий?

Ніхто не може сказати, що ми, націоналісти-свободівці, коли-небудь рвалися до влади. Нам влада завжди була потрібна як інструмент для побудови правильного суспільства крізь призму націоналістичного світогляду, як написано у "Програмі захисту українців". "Свобода" може чесно дивитися людям в очі, бо те, що ми говорили вчора, ми говоримо і будемо говорити завтра! Нам дуже прикро, що ті, хто стояв поруч із нами на Майдані, на плечах героїв Революції гідності увірвалися в парламент, прийшли до влади і нагло й лицемірно проводять свою політику. Ми не повинні допустити подальшої бездіяльності такого уряду, ми не повинні допускати того, щоб над нами знущалися, тому що Яценюк і компанія провадять політику відвертого терору проти українського народу!".

Принагідно Олег Тягнибок від імени усіх тернопільців і гостей міста привітав батальйон особливого призначення "Січ" із річницею утворення: "Бажаю нашим побратимам, які там, на Сході, воюють проти ворогів України, сили, натхнення, наснаги, бойового духу! Хлопці, якнайшвидше повертайтеся додому живими! Слава Україні! Слава Нації!".

Своєю чергою, голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра зазначив: "Я дуже радий, що ми знову зібралися всі разом тут, на цьому пам'ятному місці. Приємно бачити обличчя тих, хто вів із нами спільну боротьбу проти режиму Януковича під час Революції гідності. Нині ми добре розуміємо, що триває війна на два фронти: перший – війна проти Росії на Сході, другий фронт – війна проти наших внутрішніх ворогів. Маємо боротися проти такого уряду, проти таких високих цін на харчі, на пальне й комунальні послуги, проти загальної української бідності, за межею якої нині живуть 90% українців. Прийшов час до нової боротьби, ми готові й можемо стерпіти будь-що, ми готові "затягнути паски", але ми не дозволимо уряду "затягнути зашморг" на шиї в українців! Україна повинна повстати! Ми, українці, повинні побудувати зовсім іншу, нову, вільну, чисту, волелюбну державу! Я вірю, що ми здобудемо перемогу у цій боротьбі!".

Народний депутат України Михайло Головко, звертаючись до учасників віча, заявив: "Ми з вами зібралися на акцію протесту проти антинародних, антисоціяльних, антиукраїнських дій уряду, який очолює Яценюк. Середня зарплата в Україні – 55 доларів. Україна йде поруч із найбіднішими країнами Африки за цим показником. Цей уряд – справжні зрадники ідей Майдану й Революції гідності, їм не місце в українському парламенті! Маємо здолати цю олігархію. Лише разом, об'єднавши зусилля, ми спроможні перемогти будь-якого ворога!".

Висловив підтримку народному вічу і обурення діями нинішнього уряду екс-голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк: "Україна має повстати і здобути перемогу в непростій боротьбі проти зовнішніх і внутрішніх ворогів. Ми не повинні допустити розвалу економіки і держави. Нам не потрібен уряд, що провадить таку антинародну й антидержавну політику!".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ