На Вінничині посилити протипожежні заходи у лісах та провести навчання з пожежегасіння (+фото)

На Вінничині посилити протипожежні заходи у лісах та провести навчання з пожежегасіння (+фото)

16.06.15 13:27 0 646
Таке доручення озвучив Прем'єр-Міністр України Арсеній Яценюк 15 червня під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося у селекторному режимі.

Вінниччину у регіональній студії представляли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови ОДА Василь Броварник та керівники окремих відомств регіону.

У ході засідання Глава Уряду торкнувся питань пожежної безпеки як на пожежо- та вибухонебезпечних об'єктах, так і в лісах України, доручивши посилити заходи з попередження можливих надзвичайних ситуацій.

Арсеній Яценюк зазначив, що рішенням Кабінету Міністрів України у січні поточного року було зобов'язано здійснити перевірки близько 6 тисяч пожежо- та вибухонебезпечних об'єктів. 30 % таких перевірок вже здійснено. «Якщо ви побачили, що об'єкт не облаштований необхідними засобами пожежегасіння і технічними засобами ідентифікації пожежі і її попередження, такий об'єкт треба закривати і зобов'язувати власника невідкладно виконати припис», - наголосив Глава Уряду, звертаючись до керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зважаючи на літній період, Арсеній Яценюк акцентував також увагу на необхідності посилення протипожежних заходів у лісових масивах. Він, зокрема, підкреслив, що, відповідно до Лісового кодексу, відповідальність за стан дотримання пожежної безпеки, в тому числі й за пожежну техніку, пожежників і засоби гасіння пожеж, несуть саме лісокористувачі. Відтак доручив здійснити перевірку лісокористувачів на предмет наявності у них відповідних засобів боротьби з пожежами.

«Звертаюся до керівників обласних адміністрацій, до керівників регіональних підрозділів Служби з надзвичайних ситуацій - всі, хто має ліси в користуванні, повинні забезпечити працюючу техніку, постійний огляд і спостереження за лісами. І повинні зробити все для того, щоб цей літній період, коли надзвичайно небезпечна ситуація щодо пожеж в лісах, ми пройшли», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності збільшення кількості піших патрулів у лісах шляхом тимчасового залучення до таких заходів додаткової кількості людей та зобов'язав усіх лісокористувачів в Україні провести тренувальні навчання з пожежегасіння.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ