Вигодонабувач або хто насправді є власником бізнесу

Вигодонабувач або хто насправді є власником бізнесу

16.06.15 09:05 0 2167
Минулого року фактично з боєм було приведено до влади новій уряд, Верховну раду, президента і весь той довгий шлейф чиновників, які по замовчуванню додаються як таке, що має бути. Ця влада, як і будь-яка попередня, ставить за мету боротьбу з корупцією, яка буквально захлеснула країну, та зменшення тінізації економіки.

Ні для кого не є великою таємницею той факт, що в нашій країні паралельно в тіні функціонує ледь не повноцінний бюджет, який міг би суттєво покращити ситуацію в економіці. Яким чином така частка людських заробітків не належить фактично нам з вами, навіть через держбюджет, це питання інше і доволі цікаве для диспуту, але між тим, воно не є основною темою даної статті.

Точніше, прямо не є, оскільки відтік капіталу з країни відбувається завдяки недолугій фіскальній системі та фактично закритій інформації по власникам більшості великих підприємств. От і виходить, що доволі прибуткове підприємство в реальності, може геть таким на бути на папері, в той час як реальні чималі прибутки через підставних осіб йтимуть в бездонну кишеню справжніх власників бізнесу. Весь цей причинно-наслідковий зв’язок, попри те, що офіційно не оголошується і приховується від офіційної влади, все ж документально існує, а значить може бути відслідкована.

Проблема до цього залишалася в тому, що підприємства мали законні підстави не розголошувати цю інформацію. Але прийняті 25 листопада 2014 року зміни в законодавство тепер зобов’язують розкривати інформацію про кінцевих вигодонабувачів, тобто осіб, які незалежно від того, володіють вони бізнесом чи ні, здійснюють ключовий вплив на його діяльність, а значить і отримують ключову долю прибутку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Операція «Автобус-2015» на ...
Наступна новина: На Вінничині основним і ...

КОМЕНТАРІ