Вінниця – перше українське місто,що отримало «Європейську енергетичну відзнаку» (+фото)

Вінниця – перше українське місто,що отримало «Європейську енергетичну відзнаку» (+фото)

17.06.15 14:32 0 553
В рамках Тижня сталої енергетики в Україні, під час відкриття ІХ Міжнародної конференції «З Угодою Мерів до енергонезалежності: Виклик прийнято!», яка проходитиме в області 16-17 червня, місту Вінниці вручили «Європейську енергетичну відзнаку».

Отримуючи від Посла Швейцарії в Україні Крістіана Шьоненбергера високу міжнародну відзнаку, в.о. вінницького міського голови, секретар міськради Сергій Моргунов зазначив: «Ще п'ять років назад Вінниця приєдналась до ініціативи Європейської комісії «Угода мерів», і ми взяли на себе добровільне зобов'язання щодо впровадження всіх заходів з енергоефективності, – підкреслив він. – і, по великому рахунку, за чотири останні роки ми досягли тих успіхів, які маємо, а для людей – це отримання якісних послуг та заощадження коштів . Тож я хочу в першу чергу подякувати високоповажному пану Послу,а також Петрі Відмер-представнику Швейцарського бюро співробітництва, іншим нашим міжнародним партнерам за тісну співпрацю, яка відбувалась протягом цих років та надзвичайно велику підтримку і допомогу».

Щорічну конференцію, що об'єднає українські міста, які є лідерами у сфері енергоефективності та енергозбереження, проводить Асоціація «Енергоефективні міста України» спільно з Вінницькою міською радою під егідою Європейської ініціативи Угода Мерів. Організатори прагнуть привернути увагу фінансових організацій та влади до українських міст, показати здійснені кроки цих міст у напрямку енергоефективності, їх позитивні практичні приклади та реалізовані проекти.

Участь у міжнародному форумі з енергоефективності взяв голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, який отримав Сертифікат, що засвідчує роль Вінниччини, як територіального координатора впровадження в регіоні енергоефективних заходів в рамках здійснення Угоди Мерів.

«Отриманий Сертифікат є своєрідним нагадуванням керівництву області про те, що до Вінниці та Жмеринки, які вже працюють в рамках Угоди Мерів, потрібно долучати інші міста регіону, що мають значні напрацювання в запровадженні заходів з енергоефективності та енергозбереження»,- зазначив заступник голови ОДА Василь Броварник.

Серед запрошених гостей конференції - представники органів центральної виконавчої влади, дипломатичних місій, донорських структур та міжнародних організацій, громадських організацій, українських міст - підписантів Угоди Мерів та членів Асоціації «Енергоефективні міста України», а також практикуючі експерти і консультанти.

Перед пленарним засіданням поважні гості взяли участь у брифінгу для засобів масової інформації «З Угодою Мерів до енергонезалежності».

Довідка:

Європейська енергетична відзнака (ЄЕВ),започаткована Швейцарською Конфедерацією у 1988 році – це міжнародний інструмент підтримки міст, націлених на стійку енергетичну політику та міський розвиток шляхом раціонального використання енергоресурсів та збільшення частки відновлювальних джерел в енергетичному балансі міста. На більше 1200 міст з 12 країн світу беруть участь у ЄЕВ, більше 600 з яких вже отримали цю відзнаку.







































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області з ...

КОМЕНТАРІ