Під керівництвом волинських свободівців завершено будівництво фортифікаційних споруд поблизу Маріуполя

Під керівництвом волинських свободівців завершено будівництво фортифікаційних споруд поблизу Маріуполя

17.06.15 14:05 0 629
Протягом трьох місяців волинські лісівники на чолі з начальником управління лісового та мисливського господарства області свободівцем Василем Мазуриком працювали над зведенням фортифікаційних споруд на сході України. Безпосередньо на місці спорудження будівництво контролював перший заступник голови Волинської облдержадміністрації свободівець Сергій Кудрявцев.

Зі слів Сергія Кудрявцева, за Волинською областю було закріплено 10 взводно-опорних пунктів (ВОП) у зоні бойових дій в околицях Маріуполя. До складу ВОП входять вогневі споруди (залізобетонні доти), бетонні бліндажі, окопи для техніки з укриттями для екіпажів, позиція мінометного взводу з бліндажем, командно-спостережний пункт, перекриті ділянки траншей і самі траншеї з вогневими точками. Всього волиняни збудували 210 одиниць укриттів різних рівнів.

Коментуючи виконану роботу, Сергій Кудрявцев наголосив: "Мені довірили функцію відповідального за організацію робіт у секторі "М" за участі представників Волині. Перша моя робоча поїздка в зону будівництва відбулася ще наприкінці березня. Роботи на об'єктах розпочали в перших числах квітня. Найперше довелося здійснити розмінування території, в результаті виявлено і знешкоджено дві міни. Стислі терміни будівництва і постійна загроза нападу московсько-сепаратистських наймитів вимагали залучення значних людських, матеріяльних і технічних ресурсів. Залізобетонні конструкції ми вирішили замовляти в місцевих виробників, необхідну техніку – теж на місці. А от із лісом на Донеччині ми відчули значний дефіцит. Оперативно закупити дві тисячі кубів лісу виявилося неможливо. Тому з питань забезпечення лісоматеріялами звернулися до управління лісового та мисливського господарства. Керівник управління, мій побратим зі "Свободи" Василь Мазурик оперативно організував закупівлю необхідної деревини і відправлення її на Маріуполь. В короткі терміни Волинь відправила на фронт 34 вагони лісоматеріялів. Крім того, для роботи з деревом у зону АТО вирушило понад півсотні волинських лісогосподарських працівників зі своїм інструментом і технікою".

"Усі працівники лісових підприємств добровільно долучилися до будівництва лінії оборони, усвідомлюючи її важливість. Загалом з 29 квітня по 10 червня понад 80 лісівників із ротаціями побували на сході країни, сумлінно виконуючи поставлені перед ними завдання. Всі розуміли, що кожен зведений бліндаж може слугувати надійним захистом від ворожих куль та в разі обстрілу ворога врятувати життя. В цілому я задоволений роботою лісівників, зважаючи на стислі терміни й те, що вони працювали без вихідних із самого ранку до ночі, часом і під ворожим обстрілом. Загалом на будівництво фортифікаційних споруд було витрачено понад дві тисячі кубометрів волинської деревини, на яку, хочу наголосити, згідно з договорами, є всі відповідні документи. У результаті Волинь – одна з трьох областей, які найкраще впоралися з будівництвом інженерних споруд на сході України", – підкреслив свободівець Василь Мазурик.

"Окрім лісівників, під Маріуполем працювали ще майже 50 будівельників волинських будівельних компаній "Луцьксантехмонтаж-536" і "Житлобуд-2". Варто також відзначити якісну роботу бригади будівельників Луцького домобудівельного комбінату. Всі працювали злагоджено і якісно. Хлопці казали: "Робимо, як для себе. Можливо, завтра нас мобілізують і ми будемо воювати в цих укріпленнях". Задоволеними якістю робіт були і військові, які поряд виконували бойові чергування, і неодноразові комісії від Міністерства оборони, уряду, РНБОУ. 11 червня один із наших об'єктів особисто проінспектував Президент України, який теж високо оцінив якість і швидкість будівництва. Станом на 11 червня 2015 року із 300 ВОП були завершені 100, серед них – усі 10 волинських. Волинь одна з перших завершила будівництво в повному обсязі", – підсумував результати роботи Сергій Кудрявцев.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті відбувся ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ