Закарпаття: службовці ДФІ «заволокітили» складання протоколів на два місяці – прокуратурою розпочато кримінальне провадження

Закарпаття: службовці ДФІ «заволокітили» складання протоколів на два місяці – прокуратурою розпочато кримінальне провадження

17.06.15 16:35 0 572
Хустською міжрайонною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України, - за фактом службової недбалості працівниками ДФІ в Закарпатській області, що завдала істотної шкоди інтересам держави.

Як повідомив Хустський міжрайонний прокурор Сергій Зовдун, встановлено, що працівники сектору моніторингу ризикових операцій та державних закупівель ДФІ в Закарпатській області, виявивши порушення в ході ревізії фінансово-господарської діяльності управління освіти, молоді та спорту Хустської РДА законодавства при здійсненні закупівлі товарів за державні кошти за період 2012-2014 років, склали сім адмінпротоколів на голову, заступника голови, секретаря та членів комітету з конкурсних торгів. За законодавством за вказані правопорушення передбачено штраф у розмірі від 11 900 грн. до 17 000 грн.

Проте, службовці ДФІ склали ці протоколи лише через місяць після фактичного виявлення правопорушень та ще через місяць направили їх до суду.

Суд прийшов до висновку про наявність у діях правопорушників складу адміністративного правопорушення, однак закрив провадження у всіх справах у зв’язку зі спливом строків давності притягнення до адмінвідповідальності.

Відтак, службовими особами ДФІ в Закарпатській області, у зв’язку з неналежним виконанням ними своїх службових обов’язків, через тяганину зі складенням адмінпротоколів та несвоєчасне надіслання матеріалів справ про адмінправопорушення до суду, інтересам держави завдано істотної шкоди, у частині недоотримання державним бюджетом грошових коштів на загальну суму понад 80 тис. грн.

Санкція частини 1 статті 367 КК України - передбачає покарання у вигляді штрафу від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шукаючи ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ