Рівненщина: голова сільради підозрюється у незаконній «роздачі» 37 земельних ділянок площею 7,5 га

Рівненщина: голова сільради підозрюється у незаконній «роздачі» 37 земельних ділянок площею 7,5 га

17.06.15 10:15 0 575
Органи прокуратури Рівненщини вживають рішучих заходів щодо виявлення та припинення правопорушень у сфері земельних правовідносин.

Зокрема, злочинну схему «розкрадання» земель шляхом фальсифікації посадовцями колишньої влади офіційних документів виявлено у ході проведеної працівниками прокуратури перевірки в одному із районів області.

? Встановлено, що голова однієї із сільських рад, грубо порушуючи вимоги законодавства, упродовж 1994-2001 років підробив та видав низку витягів з рішень сільради про передачу у приватну власність громадянам 37 земельних ділянок загальною площею 7,5 га для будівництва та обслуговування господарських будівель і споруд поблизу районного центру, ? про це розповів заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. ? У подальшому на підставі фіктивних витягів з рішень сільради, якою насправді вказані питання не розглядались та відповідні рішення не приймались, була незаконно виготовлена технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі.

Колишньому голові сільської ради повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Триває досудове розслідування, яке доручено здійснювати органам внутрішніх справ.

Довідково: кримінальна відповідальність за вказані злочини передбачена у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ