В Житомирській області селяни знайшли 25 підозрілих предметів

В Житомирській області селяни знайшли 25 підозрілих предметів

17.06.15 12:26 0 566
15 червня на пункт зв’язку 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Радомишль надійшло повідомлення про те, що в селі Раковичі виявлено 25 підозрілих предметів. Про це надзвичайників сповістив сільський голова.

Як з’ясувалося, в селі проживають люди, які захоплюються пошуками військових боєприпасів, після чого віддають їх як музейні експонати. Того дня кілька селян обстежували територію населеного пункту металошукачем і натрапили в полі на вибухонебезпечні предмети. Чоловіки одразу зрозуміли, що це боєприпаси. Побачивши, що із землі видніються десятки підозрілих предметів, вони припинили пошуки і звернулися за допомогою спеціалістів.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідки як: 20 мінометних мін калібром 82 мм та 5 ручних гранат (РГД-33) часів минулої війни. Аби унеможливити наближення сторонніх осіб до боєприпасів, територію огородили парканом та призначили чергового правоохоронця. 16 червня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили виявлені предмети на спеціальному полігоні.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Проект «Рівне. Літо. ...

КОМЕНТАРІ