Чернівчанам рекомендують використовувати лише кип’ячену воду

Чернівчанам рекомендують використовувати лише кип’ячену воду

18.06.15 11:46 0 634
Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук збереження здоров'я людини і її довголіття. Однак, слід пам'ятати, що вода може бути одним із факторів передачі небезпечних інфекційних захворювань, в першу чергу кишкових, а також хвороб, спільних для людей і тварин, які передаються мишевидними гризунами – туляремії, лептоспірозу та інших.

Враховуючи погіршення погодніх умов, а саме – сильних дощів, які сприяли погіршенню якості криничної води та з метою упередження захворювання населення обласного центру Чернівецьке міське управління Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області рекомендує використовувати лише кип'ячену воду.

Найбільш поширеним джерелом питного водопостачання є підземні грунтові води, які потрапляють до населення найчастіше через шахтні колодязі. Інфікування грунтової води може відбутися як у грунтовому потоці, так і в шахтних колодязях при потраплянні до них виділень хворих і бактеріоносіїв різними шляхами, а саме: при просочуванні в грунтову воду господарсько-фекальних стічних вод, побутових вод, при потраплянні в колодязі трупів гризунів.

Колодязна вода, що використовується для господарсько-питних потреб, повинна бути епідемічно безпечною (не містити бактеріального забруднення), не шкідливою за хімічним складом та приємною за органолептичними (смаковими) властивостями.

Дезінфекцію колодязів необхідно проводити за епідемічними показами: при встановленні бактеріального забруднення води, при виникненні надзвичайних ситуацій (повеней, затопленні територій), а також з профілактичною метою.

Знезараження води у колодязях необхідно проводит передбаченими для цих цілей дезінфекційними засобами, дозволеними до застосування Міністерством охорони здоров'я України, а саме: Акватабс, Жавель-клейд, Санідез та інші.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Вінниччина зайняла перше ...

КОМЕНТАРІ