В Чернівецькій області рятувальники навчали правилам безпеки працівників психоневрологічного будинку-інтернату

В Чернівецькій області рятувальники навчали правилам безпеки працівників психоневрологічного будинку-інтернату

18.06.15 11:12 0 562
Окрім виконання безпосередніх завдань за призначенням, працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області значну увагу приділяють проведенню профілактичної роботи із мешканцями краю. Така робота проводиться з метою навчання їх правилам безпеки та діям у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та подій різного характеру.

Зокрема, з 8 по 11 червня працівники Кіцманського районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели трьохденні навчання з працівниками Чорторийського психоневрологічного будинку-інтернату. Сам процес навчань був складений із теоретичної та практичної частин. Під час теоретичної частини занять обслуговуючому персоналу закладу були нагадані всі правила безпеки, характерні для літньої пори року. Основну увагу рятувальники зосередили на роз’ясненні важливості дотримання протипожежних правил під час відпочинку в лісі. Окрім цього, людям розповіли, що в цьому році в Чернівецькій області внаслідок необережного поводження на воді загинуло 2 буковинців. «Як тільки встановилася спекотна погода, люди відразу вирушили на відпочинок до води. Нехтування елементарними правилами безпеки призвело до трагічної загибелі двох чоловіків» – звернувся до людей начальник Кіцманського районного відділу Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Колодрівський. Окремо рятувальники зупинилися і на діям у разі виникнення надзвичайної ситуації та як діяти в таких випадках. Також обслуговуючому персоналу нагадали, що служби цивільного захисту Чернівецької області працюють у режимі підвищеної готовності.

Під час практичної частини навчань персонал закладу зумів на практиці закріпити набуті знання. Разом з цим, рятувальники розповіли людям про правильне користування вогнегасником. При цьому, фахівці Кіцманського РВ Управління ДСНС зазначили, що завдяки правильному користуванню вогнегасником можна ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння. Тому для персоналу організатори навчань створили умовну пожежу, яку люди змогли ліквідувати за допомогою вогнегасника. Наостанок, рятувальники вручили людям пам’ятки та листівки з правилами безпеки.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ