В Чернівецькій області з нагоди Дня журналіста працівники засобів масової інформації змогли відчути себе рятувальниками

В Чернівецькій області з нагоди Дня журналіста працівники засобів масової інформації змогли відчути себе рятувальниками

18.06.15 08:39 0 539
В умовах сьогодення дуже важливу роль відіграє робота працівників засобів масової інформації. Саме від журналістів залежить наскільки проінформованим буде суспільство, наскільки люди будуть обізнаними щодо ситуації в країні та у цілому світі. Саме тому, в Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області важливе значення приділяють співпраці із представниками даної почесної професії. Жодні навчання, жодні просвітницькі заходи, які проводять рятувальники, не обходяться без працівників ЗМІ. Саме завдяки їхній роботі буковинці зможуть дізнатися про повсякденні бойові будні бійців пожежно-рятувальних підрозділів.

Так, 9 червня, з нагоди відзначення Дня журналіста працівниками Управління ДСНС було організовано показовий практичний захід для журналістів, в рамках якого вони змогли спробувати себе у ролі рятувальника. Сам захід проводився на території спортивного комплексу Управління, розташованого на території Державної пожежно-рятувальної частини № 3 міста Чернівці, що по вул.. Хотинській обласного центру. Для журналістів було підготовлено проходження смуги психологічної підготовки, що викликало у них водночас і захоплення, і певне хвилювання, оскільки в повсякденному житті журналісти з таким не зустрічаються. Другим етапом заходу було відпрацювання дій в непридатному для дихання середовища через сильне задимлення, яке проводилося в теплодимокамері. Працівники ЗМІ вдягали апарати захисту органів дихання і шукали в задимленому приміщенні умовного потерпілого. Під час останнього етапу заходу журналісти намагалися дістатися четвертого поверху навчальної вежі, використовуючи пожежну автодрабину.

«Ми ніколи не розуміли з якими труднощами стикаються рятувальники під час ліквідації пожеж чи інших надзвичайних подій. Тепер ми добре розуміємо, що для того, щоб бути вогнеборцем, потрібно мати гарну фізичну підготовку та постійно вдосконалюватися» – зазначив журналіст ТРК «Чернівці» Петро Гайдащук.

По завершенню заходу заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь вручив журналістам грамоті та пам’ятні сувеніри. «Співпраця з працівниками засобів масової інформації є одним з пріоритетних напрямків роботи нашого Управління. Ми сподіваємось, що усі надзвичайні події в житті як журналістів, так і інших громадян, будуть лише умовними» – зазначив Сергій Шмиголь.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині – ...
Наступна новина: Ужгородський музичний гурт ...

КОМЕНТАРІ