В Луцьку з 1 липня зросте вартість проїзду у тролейбусах

В Луцьку з 1 липня зросте вартість проїзду у тролейбусах

18.06.15 13:08 0 567
Члени виконавчого комітету розглянули питання “Про вартість проїзду в міському електричному транспорті (тролейбусі)”. Доповідачем з цього питання виступив перший заступник міського голови Тарас Яковлев. За його словами, у зв'язку із значним зростанням цін на електроенергію, матеріали, запасні частини для ремонту та проведення технічного обслуговування рухомого складу та контактної мережі виникла необхідність перегляду тарифу на послуги з перевезення пасажирів. Нестача обігових коштів у підприємства не дозволяє здійснювати у повному обсязі періодичне, якісне обслуговування тролейбусів, контактної мережі, що призводить до зниження якості послуг, втрат машино-годин в русі, зменшення доходів та ускладнення соціально-трудових відносин у колективі через постійну заборгованість з виплати заробітної плати.

Тарас Яковлев зазначив, що останній раз вартість проїзду в тролейбусі зростала ще 1 квітня 2013 року до 1,25 грн.

Зважаючи на необхідність поліпшення технічного стану рухомого складу (61% тролейбусів експлуатуються понад 20 років та потребують затратних капітальних та поточних ремонтів), у плановому тарифі передбачено необхідні суми витрат на матеріали та запчастини, ремонтні роботи.

Значних витрат вимагає ремонт та підтримання у належному стані контактної мережі, загальна протяжність якої становить 109,15 км та 9 тягових підстанцій, про необхідність проведення капітальних ремонтів яких зазначено в актах державного технічного огляду тролейбусної контактної мережі із зазначенням термінових усунень технічних проблем.

Протягом періоду застосування чинного тарифу на послуги з перевезення пасажирів міським електротранспортом відбулося ряд змін в структурі витрат тарифу.

Зростання вартості електричної енергії у порівнянні з ціною, врахованою у діючому тарифі на перевезення пасажирів становить 72,5%.

У зв'язку із низьким рівнем заробітної плати та наявною заборгованістю із її виплати підприємство постійно стикається з нестачею необхідної кількості водіїв тролейбусів та ремонтних робітників.

Рентабельність у плановому тарифі передбачено у розмірі 5%.

Підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах відбудеться з 1 липня 2015 до 1,75 грн.

Вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті (тролейбусі):

- для підприємств, установ, організацій – 105,00 грн;

- для населення – 90,00 грн;

Для учнів шкіл вартість проїзду встановлено в розмірі 1 грн. за одну поїздку та вартість місячного проїзного квитка – 50 грн.

Закликав членів виконкому підняти вартість проїзду у тролейбусах й директор ЛПЕ Ігор Домбік, який зауважив, що нинішній тариф уже давно не покриває витрат. Він зазначив, що на підприємстві поступово працюють над покращенням якості послуг. За його словами, збільшено кількість тролейбусів, які щоденно виїзджають на рейс. Директор ЛПЕ повідомив, що з початку року капітально відремонтовано чотири машини і ще роботи по двох завершаться незабаром.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Чернігів: 22 червня – День ...

КОМЕНТАРІ