Освітяни міста Луцька побували у Кузнецовську

Освітяни міста Луцька побували у Кузнецовську

18.06.15 12:10 0 707
Учора директори шкіл та позашкільних навчальних закладів міста Луцька побували у Кузнецовську, де мали нагоду поспілкуватися і обмінятися досвідом зі своїми колегами.

Делегацію очолили секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко, перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник начальника управління освіти міської ради Тетяна Силка.

У Кузнецовській міській раді лучан зустрічав в.о. міського голови Кузнецовська Ігор Куць. Він щиро подякував їм за візит і висловив думку, що ця зустріч принесе користь освітянам обох міст. Також розповів, що громада міста ініціює перейменування міста Кузнецовська на Вараш, адже таку назву мало село, де виросло місто атомників.

Сергій Григоренко подякував керівництву міста Кузнецовська та РАЕС, які відгукнулися на пропозицію оздоровити волноваських дітей. Він розповів, що 19 діток з міста Волновахи з 11 червня до 1 липня оздоровлюватимуться в реабілітаційно-оздоровчому комплексі “Біле озеро”, який розташований на території заповідника на березі цілющого озера Біле Володимирецького району Рівненської області. Це єдине в Україні озеро з підвищеним вмістом гліцерину у воді, через що має надзвичайні цілющі властивості. Тому лікувальні властивості озера унікальні, вода лікує шкірні захворювання. Ця акція проводиться в рамках співпраці міст-партнерів Луцьк-Кузнецовськ та направлена на співпрацю всіх регіонів України. Україна – єдина, це не гасло, а наше майбутнє. Оздоровлення та реабілітація дітей з Волновахи стала можливою за підтримки ВП РАЕС.

Освітян Луцька запросили відвідати інформаційний центр «Полісся», де продемонстрували діючі макети енергоблоків з реакторами ВВЕР, муляжі паливної таблетки та імітатор касети, донесли історичні факти будівництва РАЕС та її міста-супутника. У навчально-тренувальному центрі освітянам показали повномасштабні тренажери енергоблоків з реакторами ВВЕР-1000 і ВВЕР-440 та ознайомили з основними методами підготовки кваліфікованих кадрів. Педагоги упевнилась, що безпека АЕС великою мірою залежить саме від рівня підготовки персоналу. Проте повне враження про РАЕС у лучан сформувалося після можливості побувати на атомній електростаніції та познайомитись з її роботою.

Делегація міста Луцька мала нагоду детальніше познайомитися з роботою освітян Кузнецовська. Вони відвідали Кузнецовську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №5, яку очолює депутат Кузнецовської міської ради Руслан Пашко та Кузнецовську гімназію, якою керує Заслужений працівник освіти України Надія Горбачик. Освітяни обмінялися напрацюваннями у дослідницько-експериментальній роботі та впровадженні новітніх технологій. Про здобутки освітніх галузей розповіли заступник начальника управляння освіти Кузнецовської міської ради Анатолій Горайчук та заступник начальника управління освіти Луцької міської ради Тетяна Силка.\

Нагадуємо, що Меморандум про співпрацю з містом Кузнецовськом Рівненської області підписали у Луцький міській раді. Розвивати співпрацю між органами місцевого самоврядування у сферах житлово-комунального господарства та будівництва, надання адміністративних та соціальних послуг мають намір тепер вже міста-партнери Луцьк та Кузнецовськ. Передбачається співраця у різних галузях: освіти, культури, спорту, а особливо у сфері ІТ-технологій, безпеки та екології. Якщо для Луцька укладання угод з великими і маленькими містами України та зарубіжжя уже звична практика, то для Кузнецовська наше місто стало першим партнером.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: через рясні ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ