Через незаконну вирубку дерев у «Парк Боздоський» службовим особам комунального підприємства Ужгородської міської ради загрожує кримінальна відповідальність

Через незаконну вирубку дерев у «Парк Боздоський» службовим особам комунального підприємства Ужгородської міської ради загрожує кримінальна відповідальність

18.06.15 10:00 0 498
Прокуратурою міста Ужгорода внесено відомості в ЄРДР за фактом службової недбалості службових осіб КП «Парк культури і відпочинку «Боздоський» Ужгородської міської ради.

Як повідомив в.о. прокурора міста Ужгород Сергій Красноголовець, в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконної порубки дерев і чагарників в межах контуру об’єкту природно–заповідного фонду - парку-пам’ятки садового-паркового мистецтва місцевого значення «Парк Боздоський» було виявлено понад 80 пнів від зрубаних дерев порід ясен, клен, вільха, бузина.

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області було проведено розрахунки шкоди, нанесеної державі незаконним вирубуванням дерев в межах території природно–заповідного фонду - парку-пам’ятки садового-паркового мистецтва місцевого значення «Парк Боздоський»- вона становить понад 73 тис грн.

Крім того, згідно матеріалів проекту землеустрою з організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду «Парк Боздоський» знаходиться під охороною, збереженням та обслуговуванням у КП «Парк культури і відпочинку «Боздоський» Ужгородської міської ради згідно охоронного зобов’язання, виданого державним управління екологічних ресурсів в Закарпатські області у 2005 році.

За санкцією ч.1 ст. 367 КК України - службова недбалість передбачене покарання до трьох років обмеженням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: що потрібно ...
Наступна новина: Операція «Автобус-2015»: ...

КОМЕНТАРІ